Strokovnjaki trdijo, da je 9 minut povsem dovolj za alkohol in limonin sok, da uniči bakterijo salmonele in je koktajl varen za pitje.
S SALMONELO SE LAHKO OKUŽITE TUDI S KOKTAJLOM: Imamo recept, kako ga popiti 'varno'
Trendi
Nekateri koktajli, ki vsebujejo viski ali gin, limonin sok, sirup in led, so pogosto pomešani s surovim jajčnim rumenjakom. Koktajlom ga dodajajo, da ustvarijo svileno strukturo in peno na vrhu.
In prav z uživanjem jajc se lahko okužimo s salmonelo. A strokovnjaki trdijo, da je povsem dovolj, če se koktajl pusti stati 9 minut. Alkohol in limonina kislina bosta uničila bakterijo, koktajl pa bo varen za uživanje.
Kot so zapisali pri časniku LWT – Food Science and Technology, je problem ravno v hitri distribuciji, zato je še kako pomembno, da koktajl ne pride takoj na mizo. V 6 minutah bakterije v pijači propadejo, v 9 minutah so popolnoma mrtve.
Komentiraj
Regional priporoča
Več trendov
Zadnje iz goriške
Več kronike
SEDMERICA BRUTALNO PRETEPLA MLADOLETNIKA: Nasilneži so ju napadli zaradi želje po nadvladi (FOTO)
T.R.
-
18.4.2024 ob 14:09
ROMUN KRADEL NA BANKOMATIH: Bi tudi vi pomislili, da gre za tehnično napako na napravi?
T.K.
-
18.4.2024 ob 11:41
V ISTRI HUJE POŠKODOVANI TRIJE MOTORISTI: Enega prepeljali v izolsko bolnišnico
T.R.
-
18.4.2024 ob 11:20
Novo iz Slovenije
ŠKODA NASTALA TUDI NA NOTRANJSKEM IN NA KRASU: Prizadeto sadno drevje, orehi in trta
N.J.
-
včeraj ob 14:00
VETERINARSKA UPRAVA OPOZARJA: Tudi mačke in pse je potrebno zaščititi pred klopi
A.P.
-
včeraj ob 13:28
ZNOVA DELA NA PRIMORSKI AVTOCESTI: Na tem odseku bo promet potekal po enem pasu
T.K.
-
včeraj ob 13:07