SANJATE, DA VAS PARTNER VARA ALI DA IMATE AFERO: Kaj vam podzavest s tem želi povedati?

Trendi

Med različnimi oblikami ljubezenske prevare, ki jih je mogoče izkusiti, je tista, ki se zgodi v sanjah, absolutno najbolj nenavadna. Ko se človek zbudi, se običajno poskuša spomniti, kaj je sanjal. Želi tudi najti razlago svojih sanj, vendar se to običajno konča v vrtincu misli, za katere se mu zdi, da nimajo pomena ali povezave z resničnostjo. Ali sanjate o seksu z drugo osebo ali o aferi? Ali morda sanjate, da vas partner vara?

Sanj (večinoma) ne moremo upravljati ali nadzorovati. Kljub temu so sanje lahko plod podzavestnih želja oziroma hrepenenj, ki si jih ne upamo priznati oziroma se jih v realnem svetu niti ne zavedamo. Zaradi tega pogosto sanjamo določene dogodke in stvari, povezane z osebo, ki nas privlači, čeprav le v sanjah.

Sanje o prešuštvu

Obstajajo sanje, v katerih se pojavi možnost, da bi partnerja prevarali, a se upremo tej skušnjavi. To so sanje, po katerih imamo, ko se zbudimo, tisti sladek in prijeten občutek, da smo naredili prav, čeprav je bilo to le v sanjah. Obstajajo pa tudi sanje, v katerih sanjamo, da našega trenutnega partnerja prevaramo z drugo osebo.

Včasih gre le za en sam poljub, včasih pa sanjamo celo eksplicitne podobe spolnih odnosov z drugo osebo ali z drugimi osebami. Lahko gre za znanca, včasih gre za nekdanjega partnerja, včasih pa za nekoga, ki ga sploh ne poznamo ali v sanjah ne vidimo njegovega obraza.

Takšne sanje so lahko rezultat nezadovoljstva s spolnim življenjem, nezadovoljstva s čustvenim življenjem ali potrebe po uhajanju iz rutine.

Pomen takšnih sanj

Če sanjate o tem, da bi varali ali celo varate partnerja z moškim, ki mu je zelo podoben oziroma z žensko, ki je zelo podobna vaši partnerki, ali da ste ljubica/ljubimec svojega sedanjega partnerja/partnerke, v vas najverjetneje obstaja želja, da bi še naprej ostali s svojim partnerjem/partnerko, vendar v nekoliko spremenjeni različici odnosa.

Popolnoma drugačna je situacija, ko sanjate, da vas partner ali partnerka vara. To je lahko posledica kakšne travme iz preteklosti ali dejstva, da ste prevaro že doživeli s strani nekdanjega partnerja/partnerke. Lahko gre tudi za nizko samozavest in zelo velik strah, da bi vas partner/partnerka zapustil/a – morda zato, ker se v zvezi počutite zapostavljene ter ne prejemate pozornosti in nežnosti, kakršno bi želeli od njega oziroma od nje.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija