Schumacher ostaja v kritičnem stanju, prihodnost negotova

Dan po hudi nesreči na smučišču Meribel v francoskih Alpah se najboljši dirkač formule ena v zgodovini, Nemec Michael Schumacher, še vedno nahaja v umetni komi, njegovo zdravstveno stanje pa je zavoljo močnega udarca z glavo v skalo še vedno kritično.

Zdravniki v bolnišnici v Grenoblu so danes spregovorili zbranim novinarjem. Dejali so, da se Schumacher bori za življenje in da je o njegovi prihodnosti zaenkrat še prezgodaj govoriti. Zanikali pa so govorice in pisanje svetovnih medijev v zadnjih urah, da je bil dirkač od nesreče že dvakrat operiran.

"Michael Schumacher je imel hudo nesrečo in njegovo stanje je kritično. Lahko rečemo, da se bori za življenje. Težko povemo, kako bo z njegovo prihodnostjo. Zdravniki se trudijo in so tako kot njegova družina stalno ob njem. Dejstvo je, da če se je nesreča že zgodila, se je na pravem mestu. Nemudoma je bil pripeljan v bolnišnico in operiran. Poudariti moram, da je čelada ublažila udarec in brez nje Schumacherja danes ne bi bilo več tu," je dejal zdravnik Stephane Chabarde, ki je prišel v Grenoble kot prijatelj Michaela, s katerim je dolga leta sodeloval v dirkaškem cirkusu.

Ob prihodu v bolnišnico je bil pri zavesti

Zdravniki so še dodali, da je bil Schumacher ob prihodu v bolnišnico pri zavesti, vendar njegovo obnašanje ni bilo normalno. Zaradi udarca v desno stran glave je bil zmeden, telo pa se je nenadzorovano odzivalo.

Nove podatke o njegovem zdravstvenem stanju bodo skušali zdravniki javnosti predstaviti še danes.

Sedemkratni svetovni prvak v formuli ena Michael Schumacher, ki bo v petek praznoval 45. rojstni dan, se je poškodoval v nedeljo dopoldan, ko je s 14-letnim sinom smučal izven urejenega smučišča. Pri padcu je z glavo udaril v kamen, udarec pa je delno ublažila čelada.

Ves čas so ob njem žena Corinna in oba otroka, v zadnjih urah pa so v Grenoble prišli tudi kolegi iz Ferrarija Jean Todt in Ross Brawn ter njegov zasebni zdravnik iz Nemčije Johannes Peil.

Slavni molijo za Schumacherja

Takoj po nesreči in po informacijah in resnosti poškodbe so se na družbenem omrežju Twitter oglasili številni zvezdniki, predvsem iz sveta športa, in Schumacherju zaželeli čim prejšnje okrevanje. Brazilec Felipe Massa, Schumacherjev dolgoletni moštveni kolega pri Ferrariju, je zapisal: "Prosim boga, da te čuva moj brat. Čim prej ozdravi."

Aktualni svetovni prvak v formuli 1, Nemec Sebastian Vettel, pa je napisal: "To je tvoj najpomembnejši grand prix v življenju. Zmagal boš."

Deli novico:

zmagovalec si ti |  30 .12. 2013 ob  14: 57
Michael, prosim Boga, da ti dovoli zmagati in verjamem, da boš ponovno med nami. Želim ti vse najbojčjše v novem letu in ko prideš lepo praznuj. To si vsekakor zaslužiš. Bog z nami.