SE BO POPOVIČ PRITOŽIL NA UPRAVNO SODIŠČE? To danes do 11. ure še ni prejelo njegove pritožbe

Koper

Na upravnem sodišču danes do 11. ure niso prejeli pritožbe Borisa Popoviča na odločitev koprskega občinskega sveta, ki je potrdil županski mandat Alešu Bržanu. Niti Popovič, ki je pritožbo napovedoval, niti njegov odvetnik Franci Matoz za izjave nista dosegljiva. V soboto je minilo osem dni, odkar je občinski svet zavrnil Popovičevo pritožbo.

Popovič, ki je koprsko občino vodil zadnjih 16 let, je v drugem krogu županskih volitev 2. decembra tesno izgubil proti Bržanu. Zaradi razlike vsega nekaj glasov in domnevnih nepravilnosti je dolgoletni koprski župan podal ugovor na občinsko volilno komisijo, ki pa je zavrnila Popovičev ugovor, tako da je tudi po uradnih izidih volitev župan ostal Bržan. Popovič je nato vložil še pritožbo na občinski svet, ki pa je na ustanovni seji 21. decembra potrdil županski mandat Bržanu.

Če občinski svet ne ugodi pritožbi, se pritožnik, v tem primeru Popovič, lahko v skladu z zakonom o lokalnih volitvah v osmih dneh od dneva prejema obvestila vloži pritožbo na sodišče, pristojno za upravne spore. Slednje nato o pritožbi odloči v 30 dneh od dneva vložitve pritožbe.Na upravnem sodišču so za STA pojasnili, da do danes do 11. ure Popovičeve pritožbe niso prejeli.

STA je skušala priklicati tako Popoviča kot njegovega odvetnika Matoza, ki sta od vložitve ugovora na občinsko volilno komisijo napovedovala uporabo vseh pravnih možnosti, vključno s pritožbo na upravno sodišče, vendar noben od njiju ni bil dosegljiv.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija