NOVE PODROBNOSTI GROZE V ŠOLI: Ustrelil naj bi učitelja angleščine, ki naj bi ga učenec posebej iskal (VIDEO)

Kronika

Na osnovni šoli v kraju Lukavac na severovzhodu Bosne in Hercegovine je danes učenec streljal s pištolo in težje ranil učitelja angleščine, je sporočila lokalna policija. Po neuradnih informacijah je učenec žrtev posebej iskal. Minister za izobraževanje tuzelskega kantona je v luči napada razglasil konec šolskega leta v vseh šolah v kantonu.

13-letni učenec je v učitelja angleščine in pomočnika ravnatelja Nedima Osmanovića izstrelil več nabojev - od katerih ga je zadel le en - in mu prizadel poškodbe, zaradi katerih je ogroženo njegovo življenje. Učitelja zdravijo v kliničnem centru v Tuzli, kjer so za sarajevski portal Klix pojasnili, da je utrpel strelno rano na vratu.

"Res je, gre za mojega sina, učitelja angleščine in pomočnika ravnatelja," je kasneje za bosanski spletni portal televizije N1 povedal oče žrtve Ismet Osmanović, sicer vidni član Stranke demokratične akcije (SDA). Potrdil je, da je njegov sin utrpel rano na vratu, vendar naj bi bilo njegovo stanje po zadnjih informacijah stabilno.

Policija v Lukavcu je učenca nemudoma aretirala, njegov motiv za napad pa še ni znan, poroča hrvaška tiskovna agencija Hina. Po navedbah lokalnih medijev bi lahko šlo za dejanje iz maščevanja.

Glede na poročanje portala časnika Dnevni avaz je storilec deček, ki so ga zaradi problematičnega vedenja izključili iz šole. Kot so zagotovile lokalne oblasti, v incidentu ni bil ranjen noben otrok.

Minister za izobraževanje tuzelskega kantona Ahmed Omerović je v luči napada razglasil konec šolskega leta v vseh osnovnih in srednjih šolah v kantonu, poroča srbska tiskovna agencija Tanjug. Pojasnil je, da se v javnosti pojavljajo različne informacije in da je zaradi tega treba počakati, da tožilstvo konča preiskavo.

Nema povrijedjene djece - pucniava u školi u Lukavcu U OS Lukavac grad pucniava u skoli. Ima povrijedjenih. Medju...

Posted by Edin Delic on Srijeda, 14. juni 2023.

Gre za še en primer strelskega napada v regiji, potem ko sta v začetku maja tudi sosednjo Srbijo pretresla dva zaporedna smrtonosna strelska napada. V osnovni šoli v Beogradu je 13-letnik s strelnim orožjem ubil devet ljudi, osem učencev in varnostnika, sedem ljudi je bilo ranjenih. Manj kot 36 ur kasneje pa je 21-letnik v vaseh Malo Orašje in Dubona ustrelil in ubil osem ljudi.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija