ŠE ZADNJE PRIPRAVE NA POLETNO SEZONO: Kakšne novosti nas čakajo na plažah v piranski občini?

Piran

Plaže v piranski občini se v času pred turistično sezono pospešeno urejajo. Zaključujejo se vzdrževalna dela, presejanje mivke, nameščanje prh ter ostale plažne opreme, pa tudi obnova igral. Po zagotovilih Okolja Piran bodo cene izposoje senčnikov in ležalnikov na centralni plaži v Portorožu ostale enake lanskim.

Plaže v piranski občini se v času pred turistično sezono pospešeno urejajo. Kot pojasnjujejo na Okolju Piran, bodo do konca maja sanirali spodnji del betonske ploščadi na plaži Lucija, in sicer od srednjega pomola do Centralne plaže Portorož. Prav tako bodo pred sezono tam uredili javno razsvetljavo, zaključujejo pa se tudi redna vzdrževalna dela, kot so čiščenje in presejanje mivke, nameščanje prh ter ostale plažne opreme, ki obiskovalcem zagotavlja varno in prijetno sproščanje ob morjuObnavlja se tudi piranska plaža; tako se zaključujejo postavitev držal, stojal in stopnic na vstopnih točkah v morje v Piranu.

Nekatere novosti se obetajo tudi na centralni plaži v Portorožu. "Na Centralni plaži Portorož bodo lahko gostje okusili novo gostinsko ponudbo, saj smo izbrali novega najemnika lokala Jadro (nekoč poimenovanega Montagu)," pojasnjujejo na Okolju Piran. Cene izposoje senčnikov in ležalnikov bodo ostale enake lanskim.


Vzdrževalna dela so v polnem teku tudi v Fiesi, kjer obnavljajo vsa igrala in izvajajo hortikulturno ureditev. Pred sezono so morali zaradi slabega stanja odstraniti enajst dreves, nevarnih zlasti v vetrolomu. Nadomestna bodo zasadili jeseni, ko bo zemlja oskrbljena z vodo in se bodo lahko sadike bolje ukoreninile. 

Zaradi vse večjega povpraševanja pa je v pripravi tudi razpis za ureditev psom prijazne plaže v Luciji pri Taverni. Ta naj bi bil objavljen v začetku naslednjega tedna.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija