ŠEMPETRSKA OBČINA ODKUPILA HITOV ŠPORTNI CENTER: 1,2 mio za 5000 m² pokritih površin in 7500 m² zemljišč (FOTO)

Goriška

Predsednik družbe Intra lighting Marino Furlan in župan Občine Šempeter-Vrtojba Milan Turk sta podpisala pogodbo, s katero je občina od družbe odkupila nekdanji Hitov športni center v Šempetru pri Gorici. Za objekt in zemljišča bo odštela 1,19 milijona evrov, prostore namerava prenoviti in v njih ohraniti športno dejavnost.

Marino Furlan (levo) in Milan Turk

Intra lighting je lani od družbe Hit kupila nekdanji kompleks Cimosa, v katerem je med drugim tudi Športni center Hit, zanj pa odštela slabih 4,9 milijona evrov. Kot so po včerajšnjem podpisu pogodbe sporočili z občine, je za občino in širšo lokalno skupnost pomemben športni center s košarkarsko oz. rokometno dvorano s tribuno, garderobami, atletsko dvorano in drugimi pomožnimi prostori.

"Te površine namreč za športne aktivnosti in prireditve različnih vrst uporabljajo številni uporabniki iz širše regije in sosednje Italije. Čeprav omenjena športna infrastruktura ni bila zasnovana in zgrajena s tem namenom, pa danes omogoča tako razvoj različnih športov kot tudi organizacijo raznovrstnih večjih prireditev, ki jih sicer v našem prostoru ne bi mogli izvesti, saj podobnih objektov ni na voljo," pravijo na občini.

Tako sta Občina Šempeter-Vrtojba in Mestna občina Nova Gorica s kupcem objektov, družbo Intra Lighting, decembra lani dosegli dogovor in podpisali pogodbo o ustanovitvi odkupne pravice za objekte Športnega centra Hit. Občina Šempeter-Vrtojba je v skladu s to pogodbo sedaj odkupno pravico uveljavlja sama. Skupna neto prodajna cena za okoli 5000 kvadratnih metrov pokritih površin in okoli 7500 kvadratnih metrov pripadajočih zemljišč je 1,19 milijona evrov. Občina je sredstva že zagotovila v proračunu za leto 2020.

Občina bo objekte oddala v upravljanje Zavodu za kulturo, šport, turizem in mladinske dejavnosti (KŠTM) Šempeter-Vrtojba, župan tudi ne izključuje možnosti, da bo občina del prostorov oddala v najem kateremu od zainteresiranih izvajalcev športnih aktivnosti. Objekte bo najprej ustrezno uredila in jih postopoma prenovila tako, da bodo lahko obratovali z čim nižjimi stroški, kar bo tudi za uporabnike najceneje, pravijo na občini.

"Zavedamo se, da so športne površine v pridobljenem objektu širšega regionalnega pomena, ravno tako objekt gosti raznovrstne in največje prireditve v zaprtih prostorih na Goriškem. Vsekakor se bomo potrudili, da bo tako tudi ostalo in morda raven dogajanja tudi dvignili, tako da bodo objekti kot športna infrastruktura tudi v bodoče na voljo športnikom, rekreativcem pa tudi ostali javnosti. V naslednjih letih bomo poleg lastnih sredstev poskusili poiskati tudi druge vire, da bi objekt še izboljšali in prenovili," je dejal župan Turk.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija