SEZONA GRIPE: Omejitve obiskov tudi v primorskih bolnišnicah

Izola

V več bolnišnicah so zaradi širjenja respiratornih obolenj v zadnjih dneh omejili obiske. V enotah intenzivne terapije v izolski bolnici so obiski prepovedani. Dodatno pa so obiske omejili na ostalih oddelkih v Izoli in Novi Gorici. Bolnišnice obiskovalce prosijo, naj poskrbijo za ustrezno razkuževanje rok.

Obiske so zaradi povečanega števila bolnikov z respiratornimi okužbami omejili v Splošni bolnišnici Izola. V enotah intenzivne terapije so obiski do nadaljnjega prepovedani. V ostalih oddelkih pa so obiske omejili na eno zdravo osebo. Obiskovalce prosijo, naj upoštevajo navodila o razkuževanju rok.

Tudi v Splošni bolnišnici dr. Franca Derganca Nova Gorica so omejili obiske na enega zdravega obiskovalca. S tem želijo preprečiti vnos in širjenje respiratornih in črevesnih obolenj. V primeru nejasnosti prosijo bolnike, naj se obrnejo na lečečega zdravnika in upoštevajo njegova navodila.

Število obolelih za gripo in respiratornimi okužbami se veča, vrhunec sezone gripe pa je tik pred vrati. Kljub temu se je še vedno smiselno cepiti, pozivajo zdravstveni delavci, ki so na večje število bolnikov dobro pripravljeni.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija