SICILIJA ŠE VEDNO V PLAMENIH: Danes razglašena najvišja požarna ogroženost (FOTO, VIDEO)

Svet

Italijanski gasilci se na Siciliji še naprej borijo s številnimi požari. V Catanii na vzhodu otoka so morali v petek zvečer zaradi ognjenih zubljev po morju evakuirati 150 ljudi. Tamkajšnje letališče, ki so ga morali v petek zaradi dima zapreti, je danes ponovno odprto, poroča avstrijska tiskovna agencija APA.

O požarih poročajo tudi iz Palerma. Pri spopadanju z ognjem je pomagalo več letal za gašenje požarov. Civilna zaščita na Siciliji je za danes razglasila najvišjo požarno ogroženost za vzhodni in severni del Sicilije. Pričakujejo sicer, da se bodo temperature spustile pod 40 stopinj Celzija, še poroča APA.

Jug Italije in večji otoki se že več dni spopadajo z obsežnimi požari. Ob Siciliji je prizadeta tudi sosednja Sardinija. Na zahodu otroka so ognjeni zublji uničili gozdove in hiše, reševalci pa so morali evakuirati prebivalce. K širjenju požarov prispevajo tudi vročina, suša in močni vetrovi.

Čeprav so kazni za podtaknjene požare zelo stroge, saj storilcem grozi od štiri do deset let zapora, ostajajo požari v poletnih mesecih še naprej velika težava v Italiji. Mnogi so podtaknjeni iz gradbenih razlogov, še navaja APA.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija
AmandaCain |  31 .07. 2021 ob  21: 33
Google maksāja par visiem tiešsaistes darbiem mājās no 16 000 līdz 32 000 USD mēnesī. Jaunākais brālis bija bez darba trīs mēnešus, un pirms mēneša viņas čeks bija 32475 ASV dolāri, viņa strādāja mājās 4 stundas dienā, un nopelnīt varēja vēl vairāk ... www.smartpay1.com