"KAJ TAKEGA NISMO VAJENI": Polomilo je vrata piranskega hotela, voda je vdrla tako na recepcijo kot v restavracijo (FOTO, VIDEO)

Piran

Cesta do piranske Punte je od nedelje zvečer spet odprta. Pripadniki civilne zaščite, gasilci in delavci javnega podjetja Okolje Piran so odstranili veliko večino kamenja, ki ga je razburkano morje v petek in soboto zmetalo na obalo, so povedali predstavniki Okolja in civilne zaščite. Škodo še ocenjujejo, danes pa ne pričakujejo težav.

Na cesti je samo še nekaj kamenčkov in peska, je povedala predstavnica Okolja za odnose z javnostjo Jana Pines. Vreme je danes lepo, zato pričakujejo, da bodo delo kmalu končali.

Noč je minila mirno, sirena zaradi visoke plime se ni oglasila, je pojasnil namestnik poveljnika civilne zaščite v občini Piran Peter Ventin. Obalo je nazadnje preplavilo v noči na nedeljo. Do nedelje zvečer so uspeli umakniti skale, ki so ovirale promet ob obali, je še povedal.

V piranskih lokalih, kjer so valovi razbili stekla in jih je poplavila morska voda, medtem še ocenjujejo škodo. Prav tako še ni znano, koliko bo stala obnova valobrana.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija
siviovcar |  07 .11. 2023 ob  06: 50
Glih prav kopači so že tam lahko bi poravnali vse "restavracije"
Martin Kacur |  06 .11. 2023 ob  20: 00
E moja slovenština.