SKORAJ VSI SO TO ŽE KDAJ NAREDILI MED SEKSOM: A le redkih ni sram tega priznati

Trendi

Kar 88 odstotkov uporabnikov te metode je v resni zvezi, so zaročeni ali poročeni, zato je ta metoda najbolj priljubljena med pari, ki so razvili globlje zaupanje. Ko gre za kontracepcijo, se mnogi zanašajo na kondome in tablete. Obstaja pa tudi množica tistih, ki se zanašajo le na "metodo izvlečenja". Da, to je metoda, pri kateri moški izvleče penis pred ejakulacijo. Po novih raziskavah je ta metoda pogostejša med pari, kot si mislite. 

Po podatkih, pridobljenih z uporabo aplikacije za plodnost žensk Glow, je namreč kar 18 odstotkov žensk priznalo, da je ta metoda njihova primarna oblika kontracepcije. Z drugimi besedami, po kondomih, ki jih uporablja 32 odstotkov vprašanih, in tabletah, ki jih konzumira 27 odstotkov, je na tretjem mestu po priljubljenosti

Metoda je pogosto pritegnila pozornost javnosti. Nekateri menijo, da je neučinkovita in nevarna, ker od moškega zahteva veliko samokontrole. So pa tudi tisti, ki trdijo, da "ni tako hudo". Raziskava inštituta Guttmacher v New Yorku je pokazala, da je ta metoda enako učinkovita kot uporaba kondoma.

Kljub temu še naprej krožijo zgodbe o ženskah, ki so s to "kontracepcijo" zanosile. Ne glede na to, kako učinkovita je ali ni, statistika, ki je na voljo Glowu, kaže, da je vsekakor ena izmed priljubljenih med heteroseksualnimi pari. Iz podjetja Glow sporočajo, da je treba ljudi o tej metodi bolje izobraziti, da bi jo lahko uporabili na najučinkovitejši in najvarnejši način.

Najlažji in najbolj priročen način?

Kar 60 odstotkov parov je po podatkih Glowa vsaj enkrat uporabilo omenjeno metodo, 4,8 odstotka žensk pa jo uporablja kot glavno obliko zaščite pred nosečnostjo. Kar 88 odstotkov uporabnikov te metode je v resni zvezi, so zaročeni ali poročeni, zato je ta metoda najbolj priljubljena med pari, ki so razvili globlje zaupanje. Poleg tega jih 39 odstotkov uporablja, ker jim je najbolj udobno, 32 odstotkov oboževalcev pa poudarja, da je to zanje najlažja oblika kontracepcije.

Zanimivo je, da se mnoge ženske sramujejo priznati prijateljicam, da se zanašajo na to metodo, ker deluje kot nekaj, česar se poslužujejo samo najstniki. Če pa bi priznale, da s partnerjem uporablja metodo izvlečenja, bi ostale verjetno navdušeno priznale, da same delajo enako.

"Čeprav ta metoda ne ščiti v celoti pred nosečnostjo (in je še posebej tvegana pri spolno prenosljivih boleznih), je lahko ob pravilni izvedbi učinkovita skoraj kot kondom," pravi Rachel K. Jones z inštituta Guttmacher in ugotavlja, da pri popolni uporabi kondoma obstajata dva odstotka možnosti, da bo ta neučinkovit, medtem ko je pri metodi izvlečenja riziko znaša štiri odstotke, piše 24sata.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija
Istriano |  18 .08. 2021 ob  13: 45
Ta metoda, da ga daš ven ni dobra, ker včasih pride do manjših ejakulacij že pred vrhuncem. In na ta način se jih je že dosti nategnilo.
olor |  13 .08. 2021 ob  08: 29
In na to kakšen je pa občutek, ko obema naenkrat pride pa ni omenjeno nikjer. Zame je bilo ob hkratnem vrhuncu najlepši občutek.