SNEŽNI KAOS V NEMČIJI: Prekinitev letov, oviran železniški promet, množično trčenje (FOTO)

Svet

Južni del Nemčije je v petek zvečer prizadelo močno sneženje, ki se nadaljuje tudi danes, zaradi česar so na münchenskem letališču do nedelje zjutraj prekinili lete, poroča nemška tiskovna agencija dpa. Močno nočno sneženje v tem delu države je davi ohromilo tudi železniške povezave, v prometu pa je obtičalo na tisoče potnikov.

Z münchenskega letališča, ki je drugo najprometnejše letališče v državi, so danes sporočili, da bodo do nedelje do 6. ure zaradi močnega sneženja prekinili lete. Sprva so letalski promet prekinili do poldneva.

Potnike ob tem pozivajo, naj sploh ne potujejo, pred nedeljskim odhodom pa naj pri svoji letalski družbi preverijo status svojega leta.

Tiskovni predstavnik nemške letalske družbe Lufthansa je medtem po poročanju dpa poudaril, da bo prekinitev letalskega prometa v Münchnu vplivala tudi na druga letališča. Precejšnje omejitve na primer veljajo tudi na najprometnejšem nemškem letališču v Frankfurtu.

Nemška vremenska služba (DWD) je za večji del Bavarske napovedala sneženje do popoldneva, ponekod pa naj bi zapadlo do 40 centimetrov snega, danes poroča nemški Deutsche Welle.

Oblasti so v petek poročale o več deset nočnih prometnih nesrečah na spolzkih cestah na jugu Nemčije. Med njimi je bilo tudi množično trčenje na avtocesti, v katerem je bilo več poškodovanih, štirje huje.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija