SO K LAŽNI SRBSKI ZDRAVNICI HODILI TUDI SLOVENCI? Izvajala je lepotne in celo stomatološke posege!

Kronika

Zaradi šarlatanstva in izvajanja zobozdravstvenih ter lepotnih posegov so v Srbiji aretirali 48-letno Snežano Stević. Zoper njo je že bila vložena kazenska ovadba zaradi ponareditve diplome. Policiji naj bi bilo znanih okoli 40 žrtev njenih nestrokovnih posegov, poročajo srbski mediji.

48-letnica naj bi v ordinaciji v samem središču Beograda več kot dve leti izvajala lepotne in celo stomatološke posege – po izredno nizkih cenah, ki so bile veliko nižje kot v drugih tovrstnih ordinacijah. Ob vsem tem se je predstavljala kot zdravnica, poročajo srbski mediji. Potem pa so pri srbski stomatološki zbornici sredi novembra lani dobili prijavo.

Zbornica je na osnovi prijave naročila dekanu Medicinske fakultete v Kosovski Mitrovici, ki spada pod univerzo v Prištini, da zadevo razišče. Izkazalo se je, da Stevićeva te medicinske fakultete nikoli ni obiskovala. Najbolj zanimivo v celotni zgodbi pa je, da je na svojo lažno diplomo zapisala, da je zaključila fakulteto po štirih letih in pol študija, vendar pa študij traja minimalno pet let, so pojasnili pri zbornici. Poudarjajo še, da kot zbornica niso pristojni za preverjanje diplom.

Opet nigde lepše kao kući svojoj vratiti se...

Objavil/a Snezana Aleksic dne Sobota, 09. december 2023

Kar je še huje, pravijo pri zbornici, gre za zgolj zadnjega v nizu primerov šarlatanstva in mazaštva v Srbiji. Gre za problem, ki je vsako leto večji. Ljudje se zaradi visokih cen poslužujejo nepreverjenih storitev in na ta način pogosto ogrožajo svoje zdravje in življenje.

Vsaka ordinacija mora imeti ob vhodu tablo, da je registrirana, da je prijavljena. Na njej mora pisati, kdo je nosilec storitve. Na to naj bodo ljudje bolj pozorni, manj pa naj se zanašajo na družbena omrežja. Slaba informiranost, senzacionalistične reklame na družbenih omrežjih in nizke cene so razlogi, da se mnogi odločijo za obisk nepreverjenih ordinacij, dodajajo.

Objavil/a Snezana Aleksic dne Sreda, 05. julij 2023

Srbski mediji so se v preteklih dneh na široko razpisali o luksuznem življenju Stevićeve, s katerim se je hvalila na družbenih omrežjih, kjer naj bi bila zelo aktivna. O tem pričajo številne fotografije, ki jih je delila s svojimi sledilci. Fotografije, na katerih pozira v luksuznih hotelih in na potovanjih. Kot je razvidno z družbenih omrežij naj bi imela v preteklosti še en salon, in sicer Salon lepote v Novem Beogradu.

Kot so še razkrili srbski mediji, je na eni od spletnih strani še vedno mogoče kupiti bon za njene storitve, med drugim za polnjenje gub s hialuronskim filtrom po ceni 68 evrov (8000 srbskih dinarjev) in za obnovo las s krvno plazmo po ceni 47 evrov (5500 srbskih dinarjev), čeprav je cena takih storitev v Srbiji najmanj 170 evrov (20.000 dinarjev).

Objavil/a Snezana Aleksic dne Sreda, 31. maj 2023

Stevićeva je osumljena, da se je od 21. novembra 2021, pa do dneva prijave v svoji ordinaciji BV dental estetic, GO Savski venac, Ul. Bulevar Vudro Vilsona 8, ukvarjala z zobozdravstvenimi storitvami in lepotnimi pomlajevalnimi posegi, z domnevno pridobljenim nazivom 'doktor stomatologije' in diplomo Medicinske fakultete Univerze v Prištini z dnem 27. februar 1999, za katero se je naknadno izkazalo, da je ponaredek. Osumljenka se je pri Agenciji za gospodarske registre vpisala kot Splošna dentalna ordinacija BV dental estetic, z registrirano dejavnostjo zobozdravstvena ordinacija in se z navedenimi storitvami ukvarjala brez ustrezne strokovne kvalifikacije.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija