SO KITAJCI RES ODKRILI ZNAKE NEZEMELJSKIH CIVILIZACIJ? Znanstvena objava hitro izginila

Svet

Kitajski državni časopis Science and Technology Daily je objavil poročilo znanstvenikov, v katerem piše, da je njihov velikanski teleskop Sky Eye morda zaznal znake nezemeljskih civilizacij. Poročilo je kmalu po objavi sicer izginilo brez sledu.

Fotografija je simbolična. 

Ozkopasovni elektromagnetni signali, ki jih je zaznal Sky Eye – največji radijski teleskop na svetu – se razlikujejo od prejšnjih ujetih in ekipa jih še naprej preiskuje, je zapisano v poročilu, ki navaja Zhang Tonjieja, glavnega znanstvenika skupine za iskanje nezemeljskih civilizacij, soustvarjene s strani pekinške univerze, kitajskega nacionalnega astronomskega observatorija in kalifornijske univerze Berkeley, poroča Bloomberg.

Septembra 2020 je Sky Eye, ki se nahaja v jugozahodni kitajski provinci Guizhou in ima premer 500 metrov, uradno začel iskanje nezemeljskega življenja. Kitajsko "nebeško oko" je namreč izjemno občutljivo v nizkofrekvenčnem radijskem pasu in igra ključno vlogo pri iskanju nezemeljskih civilizacij.

Raziskovalna skupina je tako leta 2020 med obdelavo podatkov iz leta 2019 odkrila dva niza sumljivih signalov, leta 2022 pa je našla še en sumljiv signal iz opazovalnih podatkov ciljev eksoplanetov, je v poročilu dejal Zhang. A ker bi sumljivi signali lahko bili tudi nekakšna radijska motnja, je potrebna nadaljnja preiskava, je dodal znanstvenik.

Poročilo se je kmalu po objavi v uradnem mediju kitajskega ministrstva za znanost in tehnologijo Science and Technology Daily razširilo po družbenih omrežjih, o njem so pisali tudi kitajski državni mediji, a so ga nato nenadoma brez pojasnila umaknili z uradnih strani.

Na uradni spletni strani kitajskega državnega časopisa ni več sledu, da je bil članek kdajkoli objavljen, povezava, ki je prvotno vodila do prispevka, pa zdaj poroča o napaki. Ali je bilo poročilo objavljeno pomotoma ali pa nekomu ni bilo všeč, kar je v njem zapisano, še ni znano.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija
Pjero Panin |  17 .06. 2022 ob  01: 49
-2
Itak je clovek v enem civiliziranem mestu vse pobiu in recimo volka spremenil v pudla da z njim se seta okoli in na spagici vozi na sprehode.
Razlog zakaj je scurkov relativno dosti ker se skrivajo in golobi delajo gru gru.
Naj bodo nezemljani na svojem planetu