ŠOKANTNO: 25-letni pomočnik učitelja snemal zlorabljanje otroka in se hvalil na spletu

Kronika

25-letni pomočnik učitelja, ki se je posnel med spolno zlorabo otroka ter se s tem hvalil na spletu drugim pedofilom, je bil obsojen na 24 let zapora. Sodnica, ki mu je izrekla kazen, je ob tem dejala, da jo skrbi tveganje, ki ga Allington predstavlja za otroke in glede na njegovo starost tveganje, ki ga bo predstavljal po izpustitvi iz pripora.

Iz Velike Britanije prihaja srhljiva zgodba o učiteljskem pomočniku, ki se je posnel in fotografiral med spolno zlorabo otroka, preden je slike delil na spletu z drugimi pedofili. Grozljivo početje Tommya Allingtona s spolno zlorabo, napadom in posilstvom otroka je prišlo na dan šele potem, ko je policija prejela obvestilo o fotografijah na Instagramu in našla skrivni telefon na podstrešju njegove hiše.

Allington je prenesel več kot 1500 slik spolno zlorabljenih otrok. Posnel je tudi svoje lastne videoposnetke in fotografije svojih grozovitih dejanj, kar je detektivom omogočilo, da so identificirali tudi otroka, ki je bil žrtev spolnih zlorab. Detektivi so ugotovili, da je Allington na splet naložil fotografije, na katerih je zlorabljal svojo žrtev in se tako 'hvalil' drugim pedofilom s svojim dejanjem. Slike je v aplikaciji za sporočanje Telegram delil s pedofili in razpravljal o spolni zlorabi pod uporabniškim imenom AngelBoy. V nekaterih pogovorih so Allington in njegovi stiki razpravljali o "prednostih" zlorabe otrok, ko so še dojenčki, saj ne morejo ničesar povedati ali nikomur povedati o tem, kaj se jim dogaja.

Tožilec Robin Rouch je povedal, da je policija aprila preiskala Allingtonov dom v predelu Penlan v Swanseaju, na podstrešju odkrila več kot 1500 fotografij, od katerih je bilo 252 razvrščenih v kategorijo A, ki prikazuje najbolj ekstremne oblike zlorabe otrok.

Allington je priznal krivdo. Sodnica Catherine Richards je ob tem povedala, da je Allingtonu ciljal na mlado in ranljivo žrtev, ki se mu ne bi mogla fizično upreti niti nikomur povedati, kaj se dogaja. Povedala je, da je nemogoče poznati celoten vpliv njegovih dejanj na otroka, vendar je opozorila, da se je zloraba zgodila v kritičnem obdobju otrokovega razvoja. Sodnica je dejala, da jo skrbi tveganje, ki ga Allington predstavlja za otroke in glede na njegovo starost tveganje, ki ga bo predstavljal po izpustitvi iz pripora.

Allington je bil obsojen na 24 let in osem mesecev zapora. Preden lahko zaprosi za izpustitev, mora prestati dve tretjini zaporne kazni, vendar bo komisija za pogojne odpuste odločila, ali je varen za izpustitev. Obdolženec bo do konca življenja registrirani storilec kaznivih dejanj zaradi spolne zlorabe.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija