ŠOKANTNO, KAJ VSE SE DOGAJA V ZAPORIH: Paznica posilila zapornika, druga pa po spolnem odnosu zanosila

Svet

Najmanj 30 zaporniških paznic v ameriški zvezni državi Kentucky je imelo v zadnjih 16 mesecih neprimerne odnose z zaporniki, ena paznica pa je zanosila po seksu z zapornikom, ki ga je varovala.

V enem od hujših primerov je bila udeležena 39-letna paznica Trista Fox, ki je bila decembra 2022 obtožena posilstva jetnika v zaporu v Kentuckyju. Po zakonu te zvezne države ji grozi do pet let zapora. Druga paznica je dala odpoved, ko so ugotovili, da je imela neprimeren odnos z jetnikom. Preiskovalcem je povedala, da je bila tedaj ranljiva, je poročal Herald-Leader.

V zaporu Owensboro je paznica zanosila po spolnem odnosu z zapornikom. Bilo je leta 2022, odpustili pa so jo takoj, ko je zadeva prišla na dan. Primer je bil hujši tudi zaradi tega, ker je bila ta paznica v zaporu zadolžena za odločitve o pogojih, na podlagi katerih bo zapornik dobil pogojni izpust. Preiskovalci so tudi ugotovili, da je poleg neprimernih odnosov, 14 paznikov v zameno za denar zapornikom dostavljalo drogo in še druge stvari.

Od 140 zaporniških paznikov, ki so jih preiskali, jih je kar 62 dobilo ali pa dalo odpoved, večina pa je prejela opomin. "Vsako informacijo, ki jo dobimo, cenimo enako, ne glede na to, ali gre za namig ali kaj drugega, najpomembnejša je resnica. V takšnih situacijah moramo pokazati zobe in biti agresivni," je povedal Scott Jordan, vodja komisije za zaporniške sisteme v Kentuckyju.

Primeri intimnih odnosov med pazniki in zaporniki so v ZDA postali vse pogostejši. Univerzitetni profesor Judah Schept je dejal, da je ena od težav ta, da pazniki delajo v težkih razmerah in se pogosto počutijo izolirane. Zadnji primer je 20-letna Akira Jones iz Memphisa, ki je končala v priporu zaradi domnevnih spolnih odnosov z zaporniki, medtem ko v Južni Dakoti dve zaporniški uradnici, paznica in medicinska sestra zaradi istih obtožb še čakajo na obsodbo.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija