SPREMENJENA OBTOŽNICA V ZADEVI MARINA: Dodali še več oškodovank, kar je vznemirilo obrambo

Kronika

Državno tožilstvo je v zadevi Marina spremenilo obtožnico. Spremenjen je seznam domnevnih oškodovank. Tožilka Maja Šajn Veber, ki je obtoženim, njihovim odvetnikom in sodišču vročila izvode spremenjene obtožnice, je na torkovem naroku na Okrožnem sodišču v Kopru dejala, da ne gre za bistvene spremembe.

Državno tožilstvo je spremenilo seznam domnevnih oškodovank, ki naj bi jih bili obtoženi zlorabljali z namenom prostitucije. V prvotni obtožnici je tožilstvo navajalo, da je teh oškodovank 413, po spremembi obtožnice lani junija pa 530. V zadnji spremenjeni obtožnici pa je navedenih 532 oškodovank.

Policija je do podatkov o novih oškodovankah prišla na podlagi analize evidenc, ki so jih našli na zaseženih elektronskih napravah pri nekaterih obtoženih, je še pojasnila tožilka.

Sprememba seznama domnevnih oškodovank je vznemirila obrambo obtoženih, češ da je obtožnica skoraj povsem spremenjena. Obramba obtoženih je na torkovem naroku opozorila, da je tožilstvo z zadnjega seznama domnevnih oškodovank izbrisalo okoli sto imen oškodovank in dodalo druga imena.

Obtoženi Dejan Šurbek je na naroku dejal, da od prvotnega seznama 413 domnevnih oškodovank 129 žensk nikoli ni prestopilo praga Klub Marina, 17 pa jih je na seznamu napisanih dvakrat. Ne seznamu je bilo tudi okoli deset moških, ki imajo na prvi pogled tuja ženska imena, vendar po njegovem mnenju policija imen očitno sploh ni preverjala.

BONUS VIDEO: Suša je ekstremna, kako daleč smo od redukcije vode v Slovenski Istri?

Odvetnica Martina Žaucer Hrovatin, ki s kolegom Mitjo Jeleničem Novakom zagovarja obtoženega Sergeja Racmana, je zato podvomila o dopustnosti napovedane spremembe obtožnice.

Sergej Racman, Dejan Šurbek, Jože Kojc, Vesna Ternovec in družba Cratos so obtoženi, da so zlorabljali prostitucijo v hudodelski združbi. Na sofisticiran način naj bi pod krinko opravljanja gospodarske dejavnosti nočnega kluba Marina na Ajševici pri Novi Gorici izkoristili več kot 400 deklet, ki so sprejela najmanj 148.000 moških obiskovalcev.

Da so bila dekleta v prostitucijo prisiljena, naj bi dokazovalo dejstvo, da so morala plačevati vstopnino v klub, obtoženi pa so vzpostavili odnos njihove podrejenosti. Družba Cratos naj bi pri tem pridobila za najmanj 21 milijonov evrov protipravne premoženjske koristi.

Obtoženi se zagovarjajo, da je šlo pri Marini za erotični klub, ki je gostom nudil intimo, gostje pa da so se sami odločali, kaj bodo tam počeli.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija