SRHLJIVKA NA HRVAŠKEM MOSTU: Kamere posnele silovito trčenje treh vozil (VIDEO)

Kronika

Po neuradnih navedbah prebivalcev Nunciate se je pred prometno nesrečo, ki se je zgodila 10. februarja, odvijala dirka vozil. Nesrečo so posnele kamere na mostu dr. Franja Tuđmana, posnetki pa so kmalu postali dostopni tudi širši javnosti. Po fotografijah avtomobilskih razbitin, ki so ostale na cesti, so se vsi spraševali, kako so udeleženci nesreče sploh preživeli.

Hrvaško javnost je vznemirila huda prometna nesreča, do katere je prišlo v začetku februarja, udeležena pa so bila tri vozila. Dve osebi sta bili huje poškodovani.

Do nesreče je prišlo, ko je 19-letni voznik osebnega vozila dubrovniških registrskih oznak – vozil je po severnem pasu državne ceste D-8 od vzhoda proti zahodu – iz ovinka na križišču glavnih cest izgubil oblast nad vozilom in prestopil na južni pas. Njegovo vozilo je tedaj trčilo v prednji del drugega vozila, prav tako dubrovniških registrskih oznak, ki se je iz nasprotne smeri peljalo po nasprotnem voznem pasu. Za volanom je bil 42-letnik.

Vozilo, ki ga je upravljal 42-letnik, je odbilo in prečkalo severni vozni pas, kjer je vanj trčilo drugo vozilo, prav tako dubrovniških registrskih oznak. Slednje se je v tem času peljalo po severnem pasu, vozil ga je 21-letnik.

V prometni nesreči sta se huje poškodovala 42-letni voznik in 17-letni sopotnik iz prvega omenjenega vozila.

Alkotest je pokazal, da nihče od voznikov ni vozil pod vplivom alkohola, še poroča dubrovniknet.hr.

Po policijskem poročilu je do nesreče prišlo ob 00.45, promet na tem delu ceste pa je bil popolnoma zaprt do 4.30.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija