SRHLJIVO DOGAJANJE V CENTRU KOPRA: Nekdo naj bi redno nadlegoval ženske, kazal naj bi jim celo penis

Kronika

Na naše uredništvo se je obrnila bralka z zaskrbljujočo zgodbo, ki naj bi se v starem mestnem jedru Kopra redno ponavljala, tudi v bližini otrok. Bralka je v soboto na koprsko policijo oddala anonimno prijavo. A kaj lahko ta sploh naredi? "Pozivam občane, predvsem pa občanke, da naj bodo pozorne!" pravi pretresena domačinka.

Fotografija je simbolična. 

Bralka, ki želi ostati anonimna (njene podatke hranimo v uredništvu, op. a.), je po Kopru na sprehodu, pogosto s psom, že večkrat opazila mlajšega moškega. Sprehajal naj bi se sam, v družbi drugih ljudi ga še ni videla, pravi. S hojo seveda ni nič narobe, a kaj, ko naj bi moški nadlegoval ženske. "Govori jim obscene stvari, jim žvižga, se jim približuje in se jih poskuša dotakniti," bralka opiše domnevno nadlegovanje, ki naj bi mu bila priča.

Žrtev njegovega nadlegovanja pa da je bila tudi ona sama: "Meni osebno je najprej samo žvižgal, nato je začel govoriti opazke, obscene stvari." Minulo soboto pa naj bi zadeva eskalirala. "Sredi dneva se je slekel na parkirišču in pokazal penis, ko sem vstopala v svoj avto," je še vedno pretresena naša sogovornica. Do neljubega incidenta je prišlo v starem centru Kopra, na območju Belvederja. "Nedaleč stran od mesta, kjer se mi je v soboto to pripetilo, so bili mladoletni otroci," je zaskrbljena.

Bralka pravi, da je dotičnega mladeniča videla nadlegovati tudi mlajša dekleta. "Sprehaja se okoli plaže in po celem Kopru. Vidim ga redno, ker živim v čistem centru mesta in je veliko naokoli."

Domačinka je v soboto, po incidentu z goloto, zadevo prijavila policiji, sicer anonimno, saj je bila v šoku in je hotela čim prej zapustiti kraj dogodka. "Ni mi bilo prijetno se vrniti domov in parkirati avto, saj je očitno da zadeva eskalira."

Kot je še dodala, je v pogovoru s sosedi ugotovila, da naj bi bil moški občan Kopra, sicer stari znanec policije.

Po objavi članka se je na naše uredništvo obrnil še en bralec, ki domnevnega nadlegovalca žensk pozna. Zaupal nam je tudi njegovo ime, a ga zaradi varstva osebnih podatkov ne moremo izdati. "Dela, kar želi po Kopru. Policija ga pridrži, ga pošlje v Idrijo (psihiatrično bolnišnico, op. a.), on je tam dan ali dva, potem pa ga izpustijo ali pa zbeži," je "začaran" krog opisal bralec.

Za več pojasnil, ali so seznanjeni z dogajanjem v strogem centru Kopra in kaj lahko občani v takem primeru sploh naredijo, smo se obrnili na Policijsko upravo Koper. Njihove odgovore bomo objavili takoj, ko jih dobimo.

Deli novico: