STE SI PRIVOŠČILI Z DECANTERJEM NAGRAJENO VINO, PA TEGA NISTE VEDELI? Za Vinakoper v Londonu 18 odličij

Koper

V Vinakoper se veselijo nagrad, ki so jih prejeli na letošnjem, že dvajsetem ocenjevanju vin Decanter. Na londonskem tekmovanju vin so skupaj prejeli 18 odličij, med katerimi je najbolj navdušila linija Koper in z njo najbolj priljubljeno buteljčno vino Koper Sladki muškat.

"Linija Koper je kar s petimi nagradami zares presenetila," je povedal glavni enolog Vinakoper Boštjan Zidar. "Gre namreč za linijo, ki jo slovenski potrošniki dobro poznajo; pri nas je to najbolje prodajana in priljubljena trgovska linija. Zato verjamem, da bodo tudi kupci veseli ob spoznanju, da si na mizo radi postavijo na Decanterju nagrajeno vino." Koper Sladki muškat je namreč že vrsto let najbolj priljubljeno buteljčno vino v Sloveniji, ocenjevalci 20. Decanter World Wine Awards, največjega in najvplivnejšega ocenjevanja vin na svetu, so letnik 2023 ocenili s 93 točkami in mu podelili srebrno medaljo. Slednjo je s točko manj prejel Koper shiraz 2022, z 91 točkami je bil srebrn tudi Koper refošk 2022, bronasto nagrado pa sta osvojila Koper sivi pinot 2023, 88 točk in Koper malvazija 2023, 87 točk.

Klet je skupno prejela 7 srebrnih in 11 bronastih medalj, od tega najbolj priljubljena linija Koper 3 srebrne in 2 bronasti, kar v Vinakoper ocenjujejo kot velik uspeh.

Minister za zdravje opozarja: Uživanje alkohola lahko škoduje zdravju!

"Slovenski vinarji uspehe na Decanterju nizamo iz leta v leto, pričakovanja so vedno višja, a potrebno se je zavedati, kako zahtevno je to tekmovanje. Govorimo o najpomembnejšem svetovnem ocenjevanju, na katerem vina ocenjuje več kot 200 degustatorjev. V London tako pripotuje več kot 15.000 vzorcev s celega sveta; in ko pogledamo naše uspehe skozi to perspektivo, je vsaka medalja vredna zlata. Še posebej, če poseže po številnih odličjih linija vin, ki je množično priljubljena pri kupcih," je povedal Borut Fakin, direktor Vinakoper.

Deli novico: