STE VEDELI, DA LAHKO ŽENSKE DOŽIVIJO ORGAZEM MED SPANJEM? To je razlog

Trendi

"Orgazem obstaja tako v ženskem umu kot v klitorisu ali katerem koli drugem delu telesa," pravi dr. Holly Richmond, psihologinja in seksualna terapevtka. Ženski orgazem traja trikrat dlje kot moški. Strokovnjaki pravijo, da ženski vrhunec traja približno 20 sekund, moški pa približno šest sekund. Nekatere ženske lahko doživijo orgazem kar med spanjem. Preberite in ugotovite, kako je to mogoče.

"Nekatere ženske lahko doživijo vrhunec med erotičnimi sanjami," je dejala dr. Sherry Ross in pojasnila, da čeprav ni fizične stimulacije, se pretok krvi v genitalije med vročimi sanjami poveča kot med dejanskim seksom, kar lahko zlahka vodi do orgazma.

Upravljanje s čustvi je prvi korak na poti do večkratnih orgazmov. Naslednji korak je učenje, kako se potopiti v neznano in se prepustiti. Mimogrede, moški potrebujejo povprečno tri do sedem minut, da dosežejo vrhunec, ženske pa 10 do 20 minut. Zato je predigra za ženske izjemno pomembna.

Ljudje z bolj občutljivimi nosovi imajo boljše spolne izkušnje

Raziskava, objavljena v akademski reviji Archives of Sexual Behavior, je odkrila povezavo med občutljivostjo nosu na vonjave in užitkom pri ljubljenju. Ljudje z bolj občutljivimi nosovi imajo boljše spolne izkušnje. Ženske, ki so zelo občutljive na neprijetne vonjave, imajo večjo verjetnost, da bodo doživele več orgazmov kot tiste, pri katerih voh ni tako oster.

Raziskovalci pravijo, da voh ni nujno povezan s spolno željo, vendar obstaja pozitivna korelacija med ostrim vohom in prijetnejšim seksom ter pogostejšimi orgazmi. Telesne vonjave namreč lahko izboljšajo spolno izkušnjo.

Moške navdušujejo ženske z globljim glasom

Leta 2014 je univerza Albright izvedla študijo, ki je ugotovila, da imajo moški najraje, da se ženski glas počasi poglablja, ker jim to signalizira zainteresiranost ženske. Ko ženski glas začne zveneti globlje, moške to vznemiri in zaznajo signale za seks, poroča Health.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija