ŠTEVILO ŽRTEV TERORISTIČNEGA NAPADA NARAŠČA: Aretirali enajst oseb

Svet

V petkovem terorističnem napadu na moskovsko koncertno dvorano je bilo ubitih najmanj 115 ljudi, so danes sporočile ruske oblasti in opozorile, da bo število žrtev verjetno še naraščalo. Gre za najsmrtonosnejši napad v Rusiji v zadnjih 20 letih.

Ruski preiskovalni odbor je sporočil, da je število žrtev včerajšnjega terorističnega napada v Moskvi naraslo na 115, več kot sto ljudi je ranjenih. Zdravstveni minister Mihail Muraško je sporočil, da je bilo po napadu hospitaliziranih 121 ljudi, od tega pet otrok. Stanje 60 odraslih in enega otroka je resno.

Pridržanih je 11 ljudi, vključno s štirimi teroristi, ki so bili neposredno vpleteni v napad. FSB je še navedel, da je bil napad skrbno načrtoval in da so napadalci nameravali prečkati rusko-ukrajinsko mejo, saj naj bi imeli na ukrajinski strani meje stike.

Ukrajina je že včeraj zanikala vpletenost. Mihail Podoljak, svetovalec predsednika Volodimirja Zelenskega, je na družbenem omrežju X poudaril, da "preliminarni podatki in izjave prič dajejo portrete napadalcev in jih precej jasno povezujejo z islamskimi radikalci" ter da so kakršni koli poskusi povezovanja Ukrajine s terorističnim napadom "absolutno nevzdržni".

Kot je zapisal, "Ukrajina nima niti najmanjše povezave s tem incidentom",  verzije ruskih posebnih služb glede Ukrajine pa je označil za "popolnoma nevzdržne in absurdne"

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija