STRELJANJE NA PTUJU S SODNIM EPILOGOM: Moški obsojen na leto in pol zapora

Slovenija

Ptujsko sodišče je moškega iz Turnišča pri Ptuju, ki se je septembra lani zabarikadiral v hišo in s puško meril na policiste, obsodilo na leto in pol zapora. Sodišče je v sodbi sledilo tožilstvu, ki je moškemu v obtožnici bremenilo za kaznivo dejanje preprečitve uradnega dejanja.

Še pred predobravnavnim narokom je 56-letnik s tožilstvom podpisal sporazum o priznanju krivde in pred pravnomočnostjo sodbe začel prestajati kazen, poroča današnji Večer.

Prostost so mu policisti odvzeli 26. septembra lani po skoraj desetih urah pogajanj. Zjutraj se je zaprl v stanovanjsko hišo, večkrat stopil na balkon, sprožil več strelov in pri tem zadel mimovozeči avtomobil, v katerem sta bili dve osebi. Večkrat je meril tudi proti policistom. Ob prijetju se je policistom upiral, zato so uporabili prisilna sredstva.

V hišni preiskavi so mu zasegli približno 2000 nabojev ter pištolo in zračno puško, za kateri je imel dovoljenje za posest. Zasegli so tudi manjšo količino prepovedanih drog, in sicer konoplje, MDMA in amfetamine.

 

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija