STRELJANJE V OKOŠKI GORI: Policisti ugotovili, kaj je bil motiv

Kronika

Po doslej zbranih obvestilih so kriminalisti Policijske uprave (PU) Maribor ugotovili, da je bil motiv za streljanje na območju policijske postaje Slovenska Bistrica 28. aprila ljubosumje. Takrat je 58-letni moški najprej streljal na 50-letnega moškega in ga hudo poškodoval, nato pa si je sodil sam, so sporočili s PU Maribor.

Foto: Mariborinfo

Po ugotovitvah kriminalistov so se trije moški, stari 50, 58 in 61 let najprej družili v gostinskem lokalu, nato pa skupaj zapustili lokal in odšli do naslova bivanja 50-letnega moškega. Tam je med 58- in 50-letnim moškim prišlo do spora, nakar se je 58-letnik odpeljal na svoj naslov bivanja in se kasneje vrnil.

Spor med omenjenima se je nadaljeval do te mere, da je 58-letni moški odšel v svoje vozilo po pištolo, s katero je večkrat ustrelil proti 50-letniku in si nato sodil sam. Umrl je na kraju dogodka, medtem ko so hudo poškodovanega 50-letnika z reševalnim vozilom odpeljali v Univerzitetni klinični center Maribor in ni v smrtni nevarnosti.

Oba omenjena moška v zadnjem obdobju nista bila obravnavana zaradi suma storitve kaznivih dejanj ali prekrškov z elementi nasilja, pokojni pa za uporabljeno strelno orožje ni imel dovoljenja.

Kot so še navedli na PU Maribor, kjer so bili o streljanju obveščeni 28. aprila nekaj po 20. uri, na podlagi doslej zbranih obvestil in dokazov obstaja utemeljen sum, da je pokojni izvršil kaznivo dejanje poskusa umora, o čemer bodo obvestili Okrožno državno tožilstvo v Mariboru.

Po takratnih navedbah časnika Večer je do streljanja prišlo v kraju Okoška Gora v občini Oplotnica.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija