STRELSKA DRAMA V BOLNIŠNICI: Začelo se je s prepirom, na koncu štirje mrtvi (FOTO, VIDEO)

Kronika

V streljanju pred in v bolnišnici v Chicagu so v ponedeljek umrle štiri osebe, med njimi policist, dva uslužbenca bolnišnice in za zdaj še neidentificirani strelec. Šlo je za posledico spora v gospodinjstvu, je povedal šef policije v Chicagu Eddie Johnson.

Prva žrtev je bila ženska, ki je živela skupaj s strelcem. Na parkirišču bolnišnice naj bi se začela prepirati in moški je izvlekel pištolo ter jo ustrelil v prsi in streljal naprej tudi, ko je bila že na tleh. Po navedbah prič je nato začel streljati še na policijski avtomobil, ki je prispel na kraj streljanja. Zatem je pobegnil v notranjost bolnišnice.

Policisti so se zapodili za njim in začel se je strelski obračun, v katerem je umrla oseba, ki je v napačnem trenutku izstopila iz dvigala. Ljudje v čakalnici bolnišnice so ali pobegnili ali se vrgli na tla in čakali, da najhuje mine, policija pa je po smrti strelca izpraznila bolnišnico. Župan Chicaga Rahm Emanuel je s solzami v očeh dejal, da so bili priča podobi in posledicam čistega zla.

Strelski napadi so v ZDA pogosti, vendar so bile bolnišnice doslej bolj ali manj varne. Do napada je prišlo dva tedna potem, ko je največji ameriški orožarski lobi NRA ostro napadel zdravnike, ki so javno govorili o svojih izkušnjah z zdravljenjem strelnih ran.

Orožarski lobi, ki uživa podporo republikancev in predsednika ZDA Donalda Trumpa, je zdravnike javno pozval, naj utihnejo in se ukvarjajo s svojim delom.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija