STRMČNIKOVA LISTA SPET Z VEČINO: Občinski svetniki potrdili nadomestno svetnico

Ankaran

Ankaranski občinski svetniki so včeraj sprejeli akt o delitveni bilanci z Mestno občino Koper (MOK) in rebalans proračuna. Ob začetku seje je občinski svet potrdil imenovanje nadomestne svetnice Sare Ražman iz vrst županove liste Radi imamo Ankaran, ki ima tako v občinskem svetu spet večino.

V skladu s sprejetim sklepom Občine Ankaran o delitveni bilanci naj bi nerazdeljene nepremičnine razdelili med MOK in občino Ankaran po teritorialnem načelu, ustanoviteljske pravice v javnih zavodih in podjetjih pa na podlagi razmerja prebivalstva ob ustanovitvi občine Ankaran v letu 2011. Ker MOK vztraja pri deležih ob konstituiranju organov občine Ankaran v letu 2015, bo o zadevi odločalo upravno sodišče

Rebalans proračuna Občine Ankaran je popravil nesorazmerje med načrtovanimi in realiziranimi prihodki. Tako je proračun predvideval 21,8 milijona evrov prihodkov, v prvih treh četrtinah leta pa so ustvarili le 7,7 milijona, zaradi česar so načrtovane odhodke z rebalansom znižali za 9,4 milijona; ti zdaj znašajo 15,1 milijona evrov. Razlika je nastala predvsem zato, ker občina načrtovane prodaje nepremičnin v vrednosti 9,2 milijona evrov v večji meri ni uresničila, obenem pa občina še ni dobila kupnine za parcelo s površino 24.000 kvadratnih metrov, ki jo je Javni zavod za šport MOK prodal državi za potrebe pristaniške dejavnosti. 

Občinski svetniki so obravnavali tudi revizijo projekta rekonstrukcije serminske centralne čistilne naprave z vzpostavitvijo sušilnice komunalnega blata, pri čemer so se seznanili z dokumentom, ki našteva številne domnevne nepravilnosti pri projektu. V zvezi s tem so pooblastili župana Gregorja Strmčnika, naj poskrbi za izvedbo 22 priporočil iz revizijskega poročila.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija