STVARI, KI UPOČASNJUJEJO HUJŠANJE: Nekaterim se lahko izognete

Vsi, ki hujšajo, bi se radi znebili kilogramov čim prej. Bolj zdravo je hujšati počasi. Če izgubite pol kilograma tedensko, naj bi bilo to povsem dovolj. Telovadite in pazite pri prehrani, kilogramov pa kot da se ne morete znebiti? To so morebitni razlogi.

Če ste hujšali že v preteklosti, se je vaš metabolizem upočasnil, to pa je tudi razlog, da počasneje izgubljate kilograme, pojasnjuje dr. Michael W. Schwartz. Potrebno je spremeniti navade gibanja in kuhanja, razmisliti je potrebno o izogibanju stresu in dovolj časa nameniti spancu.

Večina ljudi največ kilogramov izgubi na začetku diete, zato pogosto pomislijo, da dieta ne deluje, ker kasneje izgubijo v daljšem času manj kilogramov. Razlog tiči v vodi, ki jo največ izgubimo na začetku hujšanja. Posebej je to izrazito pri ljudeh, ki zmanjšajo vnos ogljikovih hidratov.

Telovadite, kilogrami pa kot da nočejo z vašega telesa?

Na izgubljanje kilogramov močno vplivajo hormoni ščitnice in hormon stresa kortizol, posebej pri ženskah. Gre za pogost slučaj pri ženskah s sindromom policističnih jajčnikov in pri ženskah v menopavzi.

Poleg gibalnih vaj za izgorevanje kalorij je potrebno delati tudi vaje za izgradnjo mišic, ki najbolj kurijo energijo, saj bo vaš metabolizem sicer počasnejši. Ne gre zanemariti niti genetike, saj strokovnjaki ocenjujejo, da 20 glavnih genov vpliva na razporejanje maščobe v telesu in vzdrževanje telesne teže.

Ljudje, ki spijo manj kot sedem ur na noč, imajo počasnejši metabolizem. Prav tako je pomembno, da je vaš spanec kvaliteten, v nasprotnem primeru bo vaš metabolizem počasnejši, želja po hrani pa večja.

Deli novico:

skis @@jedilnik hujšanja |  07 .01. 2018 ob  18: 57
Ni glih nujno da jes 2x na dan, kalorije si lahko razporedis kakor ti pase, gre se za nacin prehrane, s katero pridobivas energijo iz mascob in ne hidratov. Tudi sam sem zgubil skoraj 20kg v manj kot pol leta z keto. Definitivno zdrav in dober nacin prehranjevanja. Imas pa prav potrebna je trda volja in trma, drugace ne prides nikamor.
@jedilnik hujšanja |  07 .01. 2018 ob  09: 01
:-)

Drugače pa povsem brez težav izgubit težo je možno verjetno samo s keto prehrano, ješ 2x na dan in si stalno sit, vedno enak nivo energije, .... Mi je žal, da nisem to odkril davno prej, redno na keto cca. 3 leta, skoraj 20 kg, ki jih je šlo dol v pol leta do letu, se tudi naslednji dve leti ni vrnilo, ostajam na istem. Neumnost pa je, če kdo misli, da je možno brez doslednosti take ali drugačne vzdrževat zdravo težo, pa brez rednega kardio treninga, delo z utežmi zelo zaželjeno, ....
jedilnik hujšanja |  07 .01. 2018 ob  00: 22
zjutraj ocvirki panceta 2 jajca in bel kruh popečen na maslu 3deci kokakole
malica: čips z okusom paprika ali sir 2 decii cockte
kosilo cevapcici v lepinji koka kola ali sprite
malica tuc krekerji ali pa skitles bomboni
večerja reberca pomfri kečap 3x 0.5 bire
snack pred spanjem: nutela na mečo ali buhtelj