"SVETOVALEC" IZ SB IZOLA S PLAČO, KI JO LAHKO LE SANJATE: Več kot 13.000 evrov bruto

Izola

Portal Necenzurirano je danes razkril plače v slovenskih bolnišnicah, za katere bi se pričakovalo, da bodo zaradi odpovedanih pregledov in operacij, nižje, a so v času epidemije tudi za polovico višje. Med rekorderji je tudi "svetovalec" v Splošni bolnišnici (SB) Izola, ki je decembra prejel bruto plačo v višini več kot 13.000 evrov.

V času epidemije, ko so ob covid oddelkih nemoteno delale le infekcijske klinike, urgence, onkologija in porodnišnice, ostali programi pa so bili v celoti zaustavljeni, so plače zaposlenih v bolnišnicah celo zrasle. In to ne za malo. Razlog? Ker so zdravniki, ki ne delajo v nujnih programih, uradno prihajali na delo, zaradi česar so bili upravičeni do covid in drugih dodatkov, piše necenzurirano.si. Bolnišnice pa so celo dobile dodaten denar za programe, ki jih niso izvedle. "Država jim je tako plačevala material, ki ga niso uporabile, in zdravnike, ki niso bili na voljo bolnikom," ugotavlja portal.

Iz javno dostopnih, sicer anonimiziranih, podatkov je razvidno, da je 1542 najbolje plačanih zdravnikov v Univerzitetnem kliničnem centru (UKC) Ljubljana, UKC Maribor in še 12 drugih bolnišnicah decembra v povprečju prejelo 8.701 evrov bruto plače. Visoke plače so posledica prejemanja covid dodatkov, ki so jih dobili tudi 'neobremenjeni' zdravniki, in dejstva, da so vezani na delež urne postavke, kar posledično pomeni, da so bolje plačani zaposleni dobili tudi višje dodatke.

posnetek zaslona necenzurirano.si

Na listi najbolje plačanih v zdravstvu je med drugimi tudi "svetovalec" v SB Izola, ki je decembra prejel več kot 13.000 evrov bruto. Sledi mu 14 višjih zdravnikov specialistov iz SB Brežice, ki so v povprečju dobili okrog 12.700 evrov, izstopata pa tudi plači "strokovnih vodij" na UKC Ljubljana, ki sta decembra presegali 10.000 evrov, poroča necenzurirano.si. Zdravniki izolske bolnišnice so decembra v povprečju prejemali 6.170 evrov.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija
Istriano |  05 .03. 2021 ob  17: 45
In potem oni jočejo, da so plače nizke...
Obala1 |  05 .03. 2021 ob  11: 41
31
In potem se ovce sprašujejo zakaj bo Corona aktivna naslednjih sto let ( zapomnite si, da v zdravstvu v času Corone imajo 60 % dodatkov ) ...dobro jutro