TA VESELI MESEC OBDAROVANJ: Koliko denarja bomo letos namenili za praznične nakupe?

Slovenija

Dve tretjini prebivalcev Slovenije se bosta ob prihajajočih praznikih obdarovali z družino in prijatelji, kaže raziskava Mediane. Za praznične nakupe bo skoraj polovica vprašanih (48 odstotkov) porabila manj kot 100 evrov. Četrtina jih namerava potrošiti med 100 in 200 evrov, 19 odstotkov pa več kot 200 evrov.

Z družino in prijatelji se ne namerava obdarovati petina vprašanih, medtem ko je 13 odstotkov še neodločenih, so raziskavo, ki so jo opravili med 22. in 23. novembrom, povzeli na Inštitutu za raziskovanje trga in medijev Mediana.

Velika večina anketirancev namerava za praznične nakupe in darila porabiti do 100 evrov, sledijo tisti, ki bodo zapravili do 200 evrov. Do 500 evrov bo za nakupe namenilo 14,4 odstotka vprašanih, 4,1 odstotka pa bo zapravilo do 1000 evrov. Koliko bodo odšteli za nakupe, še ne ve 9,5 odstotka vprašanih.

Približno dve tretjini vprašanih (68 odstotkov) nameravata za praznike potrošiti enako, kot leto poprej, kar je glede na trenutne negotove gospodarske razmere po besedah Mediane relativno dobra novica in obet za trgovce. Skoraj petina (19 odstotkov) pravi, da bodo ob prihajajočih praznikih potrošili manj v primerjavi s preteklim letom, takšnih, ki bodo porabili več, pa je sedem odstotkov. Pet odstotkov je odgovorilo z ne vem. V spletni raziskavi je sodelovalo 440 polnoletnih prebivalcev Slovenije.

Boste za letošnje nakupe porabili manj, enako ali več kot lani? Vabljeni k sodelovanju v anketi

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija