TAKO GRADIJO NOVOGORIŠKI BAZEN Z DVIŽNIM DNOM: Kdaj bo mogoče prvič zaplavati v njem? (FOTO)

Goriška

Novogoriški župan si je včeraj ogledal gradbišče novega pokritega bazena, ki so ga v tamkajšnjem Športnem parku začeli graditi v začetku poletja. Dela potekajo po predvidenem terminskem planu kljub obilnejšim padavinam, ki so v času priprave in betoniranja temeljne plošče povzročile izvajalcu nekaj težav in zamik začetka betonaže.

"Gradbišča investicij Mestne občine Nova Gorica obiščem zato, ker želim, da občina kot dober gospodar preverja, ali investicija teče tako kot mora. Z ogledom napredovanja gradnje bazena, ki bo kot kaže, zgrajen v roku, želim tudi sporočiti, da je to pozitivna vest v teh težkih časih epidemije," je v izjavi po ogledu gradbišča dejal župan Mestne občine Nova Gorica Klemen Miklavič.

Gradbinci trenutno izvajajo vezavo jeklene armature betonske konstrukcije sten in stebrov, opažanje in betoniranje ter izdelujejo grobe strojne in elektro instalacije v stenah in stebrih.

Po terminskem planu se bodo dela zaključila konec oktobra 2021, sledi bo tehnični pregled in konec decembra 2021 začetek poskusnega obratovanja. Pokriti bazen naj bi vrata odprl v marcu 2022.

Vrednost izvedbenih del znaša skupaj z davkom slabih 4,9 milijona evrov. Iz sklada celostnih teritorialnih naložb (CTN) in državnega proračuna je novogoriška občina pridobila dobre tri milijone evrov, na razpisu Eko sklada pa je uspela pridobiti nepovratna sredstva v višini 740.958 evrov.

Novogoriški pokriti 25-metrski bazen bo imel dvižno dno, kar je po besedah namestnika vodje del Marka Špacapana poseben izziv tudi za gradbince. Sam sistem dvižnega bazenskega dna bo omogočal večjo fleksibilnost pri uporabi bazena.

V sklopu izgradnje bazena bo urejena tudi nova promenada športnega parka, dostop v bazen pa bo mogoč tudi za gibalno ovirane osebe.

Ob koncu je Miklavič še poudaril, da bo novogoriška občina "pridobila nov pokrit bazen, ki bo zvišal kakovost bivanja v naših krajih in privlačnost za življenje mladih in mladih družin pri nas. To je bistven prispevek tega bazena. Nova Gorica ima to srečo, da ima v centru mesta skoncentrirane šole, športne infrastrukturne objekte in to skupaj dviguje kakovost bivanja v mestu. Bazen je ena večjih naložb, ki so financirane iz naslova CTN".

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija