TEKAČ V HUDIH BOLEČINAH: Zmrznil mu je 'korenjak'

Svet

Švedski smučarski tekač, 34-letni Calle Halfvarsson, je nedavno razkril, da mu je med tekmo na Finskem zaradi izjemno nizkih temperatur zmrznil penis.

Po tekmi na 20 kilometrov v Ruki, kjer se je temperatura na začetku spustila pod -15 stopinj Celzija, je Halfvarsson za švedski Expressen povedal: "Zmrznil mi je penis. Čisto zares. V šotoru sem moral ležati 10 minut, da se je segrel. Res je bolelo. Grozno."

Čeprav ni prvič, da se mu je to zgodilo, Halfvarsson v tem najde tudi smešno plat: "K sreči bom kmalu dobil drugega otroka, saj bi bilo sicer težko spočeti otroka, če bi se to nadaljevalo." Večina tekmovalcev te vrste nezgodo reši s toplim obkladkom na cilju.

Podobna izkušnja se je zgodila tudi Fincu Remiju Lindholmu na zimskih olimpijskih igrah v Pekingu lani. Tekmo so zaradi izjemno nizkih temperatur najprej prestavili za eno uro, nato pa še skrajšali s 50 na 28,4 kilometra. Lindholm je bil v neznosnih bolečinah in celo hospitaliziran, saj zdravniki niso bili vajeni tovrstnih poškodb.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija