'TETA' BIČALA PETLETNEGA OTROKA: Mati pa ni naredila nič, da bi mučenje ustavila

Svet

Petletnika naj bi v Catanii na Siciliji pretepli in bičali po hrbtu in nogah, kar je privedlo do aretacije otrokove 28-letne matere in 23-letne 'tete'. Obe ženski sta domnevno slabo ravnali z otrokom in bili odgovorni za več telesnih poškodb.

Italijanski mediji poročajo, da se je policijska preiskava začela po ovadbi ravnatelja šole v Catanii, ki jo obiskuje otrok, saj je imel rane na hrbtu in nogah. Mladoletnik, ki so ga nato takoj pregledali, "je kazal nedvomne znake ponavljajočega se nasilja". Otroka so prepeljali v bolnišnico Garibaldi-Nesima v Catanii, kjer je prejel ustrezno zdravljenje. Pri tem so zdravniki ugotovili "prisotnost številnih globokih odrgnin v obliki črke U", ki so najverjetneje nastale zaradi bičanja.

Iz policijskih preiskav in rekonstrukcije tožilstva je razvidno, da je otroka mučila 23-letna 'teta', ki sicer ni v sorodstvenem razmerju z otrokom, a živi skupaj z družino. Otroka naj bi mučila zaradi običajnih kapric, ki so značilne za majhne otroke. Zlorabljanje ženske se je dogajalo tudi v prisotnosti matere, ki ni naredila nič, da bi zaščitila otroka ali žensko prijavila pristojnim organom.

Preiskovalni sodnik je za obe ženski, ki sta Nigerijki, odredil pripor.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija