TO SO NAJPOGOSTEJŠE SANJE: Razkrivamo, kaj pomenijo

Trendi

Se spomnite, kaj ste ponoči sanjali? Sodobna znanost in psihologija gledata na sanje kot na nerešene skrivnosti, a kljub temu obstajajo nekatere zelo pogoste sanje, ki jih sanjamo vsi. Preverite, kaj vam sporočajo.

Sanje o padanju so nekakšen alarm, ki nam ga pošilja podzavest in po mnenju strokovnjakov se pojavljajo pri ljudeh, ki se soočajo z večjo težavo v svojem življenju na službenem, ljubezenskem ali katerem drugem področju.

Zobje so simbol moči in če sanjate, da vam izpadajo, se je v vašem življenju zgodilo nekaj, zaradi česar ste izgubili samozavest. A strokovnjaki si tukaj niso edini. Po mnenju nekaterih so take sanje slabo znamenje, saj naj bi ponazarjale prekinitev nekega odnosa. Tretji pa pravijo, da si ženske, ki sanjajo, da jim izpadajo zobje, želijo zanositi, moški pa hrepenijo po spolni stimulaciji.

Če ste v sanjah prišli na delovno mesto nagi, to po mnenju večine strokovnjakov ponazarja občutljivost in anksioznost. Po nekaterih raziskavah so takšne sanje pogoste pri ljudeh, ki so zamenjali službo, napredovali na delovnem mestu ali postali javne osebe.

Sanje o umiranju naj bi razkrivale željo po zaključku nečesa, pa naj bo to služba, odnos, karierna pot ali preteklost. Sanje o umiranju niso nujno moreče, ampak lahko delujejo opogumljajoče, saj nas spodbujajo k svežim začetkom.

Sanje o srečanju slavne osebe naj bi simbolizirale našo osebno potrebo po prepoznavnosti. Oseba, s katero se srečate v sanjah, je pomembna, saj lahko razkrije talente, ki jih cenite.

Čeprav so sanje o tem, da vas nekdo lovi, lahko precej grozne, jih strokovnjaki vidijo kot pozitiven znak, saj naj bi nas spodbudile k soočenju s težavo, ki nam že dolgo časa visi nad glavo. Take sanje so bolj značilne za ženske kot za moške.

Če sanjate, da vas partner vara, tega ne bi smeli vzeti kot dobesedne napovedi za prihodnost. Do takih sanj pride, kadar vaš partner posveča veliko časa in pozornosti nečemu, kar ne vključuje vas. Tudi pomanjkanje zaupanja v partnerja lahko sproži tovrstne sanje.

Če v sanjah zamudite, je to znak, da ste preobremenjeni, menijo nekateri strokovnjaki. Drugi pa jih interpretirajo kot sporočilo, da ne dajajte obljub, ki jih ne morete držati.

Če v sanjah rešujete test, ste zelo verjetno perfekcionist, take sanje pa vas opozarjajo na to, da ostanete pozorni. Povezane so lahko s stresom na delovnem mestu.

Sanje o letenju naj bi nas spodbujale k temu, da nehamo skrbeti glede nečesa in pustimo, da se stvari odvijejo po svoje. Lahko so tudi znak, da smo se v realnem življenju znašli v situaciji, ki je ne obvladujemo.

Če sanjate, da ste noseči, lahko to nakazuje, da imate željo po začetku ustvarjalnega projekta ali starševstvu. Te sanje lahko ponazarjajo tudi novo idejo, s katero ste se srečali pred kratkim.

Če v sanjah sedite za volanom vozila, ki ga ne obvladujete, to lahko pomeni, da morda čutite, da nimate pod nadzorom poti, ki bi vas vodila k uspehu. Nekateri strokovnjaki so mnenja, da takšne sanje opozarjajo, da lahko trenutna slaba navada postane dolgoročna težava.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija