TO SO SPREMEMBE POKOJNINSKEGA ZAKONA: Tisti brez 40 let dobe bodo delali do 67. leta

Slovenija

Za zavarovance brez 40 let pokojninske dobe se bo upokojitvena starost po predlogu postopoma do leta 2034 dvignila na 67 let, medtem ko zdaj znaša 65 let, je na današnjem brifingu povedala ministrica za delo, družino, socialne zadeve in enake možnosti Ksenija Klampfer. Odmerni odstotek za izračun pokojnine pa naj bi se zvišal na 63 odstotkov.

Odmerni odstotek za izračun pokojnine za 40 let pokojninske dobe se bo v šestih letih za oba spola zvišal na 63 odstotkov, predvideva predlog sprememb pokojninskega zakona, ki ga je ministrstvo za delo predstavilo danes. To so koalicijski partnerji predvideli že v koalicijskem sporazumu.

Upokojenci s pogoji za starostno upokojitev pa bodo lahko po predlogu delali in hkrati prejemali celo pokojnino, vendar pod določenimi pogoji.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija
Stric iz ozadja |  14 .03. 2019 ob  06: 18
-1
Kokodek: strinjam se s tabo, da naj delodajalec plača enako kot delavec za državno blagajno. A potem naj dobi tudi polovico denarja nazaj... Svojo pokojnino naj si uredi vsak sam, ker bo tudi sam imel koristi od tega (to pa lahko narediš že danes, če želiš). Imej manjšo plačo onsi vplačuj več za prihodnje čase.... ha,ha ha, ha..., če boš preživel do takrat. To je težava,ne pa pokojnina...
kokodek |  13 .03. 2019 ob  23: 38
naiprej naj delodajalci začnejo plačevati enak procent kot delavci v pokojninsko blagajno!!!! če politiki ne morejo drugače pa naj enkrat za vselej uzakonijo 70 let delovne dobe in 90 let starosti ( ne bo analiz, komisij, razprav, kreganja in skrbi, kdo bo plačal pokojnine). in še lastniki kapitalov jim bodo večno hvaležni, ker dobiček ne bo ogrožen od plenilske delavske horde!!!!