TOČNO TA LASTNOST VAS DELA NEUSTAVLJIVO PRIVLAČNE: Verjetno se vam sanja ne, za katero gre

Trendi

Ko greste na prvi zmenek z nekom, ki vam je "padel v oči" in s katerim bi radi imeli čustveno povezavo, ste verjetno prepričani, da je najpomembnejše, kako izgledate, torej, ali ste tej osebi fizično privlačni. Glede na najnovejšo raziskavo o tem, kaj najbolj pritegne nasprotni spol, pa zunanji videz nima bistvene vloge.

Znanstveniki so prišli do zaključka, da smo pravzaprav bolj privlačni za druge, ko manj jasno govorimo. Ekipa znanstvenikov, vključenih v raziskavo, meni, da ti rezultati kažejo na tako imenovano spolno dvoličnost ali s tujko spolni dimorfizem. Kot piše Wikipedija, gre za pojav, ko se predstavniki moškega in ženskega spola dosledno razlikujejo med seboj po telesni zgradbi ali drugih znakih, kot odraz različne vloge spolov pri spolnem razmnoževanju.

To pomeni, da nas neka značilna razlika, v tem primeru nejasen govor ali mrmranje, naredi bolj privlačne. Kot navajajo, je razlog za to, da naši možgani dojemajo mrmranje druge strani kot evolucijsko lastnost. Mrmranje se je izkazalo za zelo zaželeno zlasti pri moških.

"Čeprav bo vsak logoped otroke in odrasle učil govoriti počasi in skrbno izgovoriti vsako besedo, se zdi, da je naš glas bolj privlačen, ko je nejasen," je povedal soavtor študije dr. Daniel Ster z univerze v Kaliforniji.

Rezultati so tudi pokazali, da je nejasen govor bolj zanimiv in privlačen za oba spola, menijo pa, da je razlog v tem, da moški možgani, spet iz evolucijskih razlogov, dojemajo ženske, ki mrmrajo, kot "bolj ženstvene".

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija
bubobubo |  21 .11. 2021 ob  11: 34
bedarije, dedec mora bit jasen, glasen, odločen.....kakšno mrmranje, dej