TOPLO SPREJET SVETOVNI PRVAK V PORTOROŽU: Nik Pletikos pozlatil lanski bron (FOTO)

Piran

Jadralcu Niku Pletikosu so v Jahtnem klubu Portorož ob vrnitvi iz Omana pripravili sprejem. Svetovnemu prvaku razreda ILCA 6 je predsednik kluba Matjaž Murko v restavraciji Marine Portorož čestital za izjemen dosežek. Njegova sestra Lin Pletikos je na tekmovanju zasedla 30. mesto, Murko pa ji je obljubil podporo v olimpijskem ciklu do Pariza 2024.

Na fotografiji (z leve): Klavdij Pletikos, Enes Lojo, Lin Pletkos, Nik Pletikos, Matjaž Murko, Monika Romanello

Nik Pletikos je svetovno prvenstvo jadralnega razreda ILCA 6 v Omanu začel in končal z zmago. Medtem je bil hud boj z domačinom Alom Muatasemom Al Farsijem, ki pa ga je uspel premagati v zadnjem, dvanajstem plovu. S točko prednosti je tako osvojil naslov svetovnega prvaka.

Nik Pletikos

"Jadrali smo po rahlem vetru, bil sem med težjimi krmarji, zato je bil razplet do zadnjega nepredvidljiv," je dogajanje v Omanskem zalivu strnil 31-letni Portorožan, ki je lanski bron iz SP v Melbournu oplemenitil z zlatom.

Lin in Nik Pletikos s predsednikom Jahtnega kluba Portorož Matjažem Murkom.

"Zame je bila izkušnja ravno obratna. V šibkem vetru se dobro znajdem in na morju sem se odlično počutila. Trikrat sem bila v cilju med prvo petnajsterico, kar je po dveh letih jadranja v članski konkurenci lep dosežek," je zadovoljstvo nad 30. mestom izrazila Lin Pletikos. Kot je na sprejemu dejal njen oče in trener Klavdij Pletikos, namerava v ženski olimpijski disciplini vztrajati do olimpijskih iger 2024 v Parizu, pri čemer so ji podporo obljubili tudi v matičnem klubu.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija