TRADICIONALNO: Na Most na Soči prihaja Noč na jezeru (VIDEO)

Posočje

Most na Soči bo v tem tednu v znamenju tradicionalne prireditve Noč na jezeru, ki bo letos doživela 46. izvedbo. Organizatorji od danes do nedelje pripravljajo več raznolikih kulturno-zabavnih dogodkov, v sklopu prireditve pa bo med drugim potekalo tudi tradicionalno srečanje podjetnikov in gospodarstvenikov.

Dogajanje bo danes uvedlo regijsko srečanje skupin Šole zdravja, popoldne pa bodo v Vodni hiši ob jezeru odprli razstavo slikarske kolonije, ki v tem tednu poteka na Mostu na Soči v organizaciji Slovenske izseljenske matice. Domače Kulturno društvo Ivan Pregelj zvečer na trgu pred župnijsko cerkvijo pripravlja dogodek S pesmijo v poletje.

Petek bo namenjen 23. Srečanju podjetnikov in gospodarstvenikov Posočja, na katerem bodo letos govorili o mobilnosti in trajnostnem mestnem potniškem prometu v povezavi s turizmom. Kot je pojasnil Rajko Leban iz Turističnega društva Most na Soči, bo glavni poudarek srečanja na uspešnem sodelovanju lokalnih podjetij, občin in podpornih institucij pri razvijanju zelene mobilnosti.

Po tradiciji bodo tudi letošnje dogajanje Noči na jezeru sklenili v nedeljo s srečanjem članov Zveze borcev za vrednote NOB in upokojencev.

Sobotni program bodo oblikovale športno-zabavne aktivnosti. Pripravljajo tekmovanje v ekipnem vlečenju vrvi, s pečenjem vola bodo prireditvi dali tudi kulinarični pridih. Večerno dogajanje namenjajo plesu in zabavi za otroke in odrasle, najbolj pogumni skakalci se bodo z mostu pognali v vodo, za vrhunec večera pa bo nebo nad jezerom razsvetlil ognjemet, je napovedal novi predsednik Turističnega društva Most na Soči Aljoša Križnič.

Deli novico: