TRAGEDIJA NA ŠTAJERSKEM: Šestošolka naj bi si zaradi medvrstniškega nasilja sodila sama

Kronika

Lokalni portal Mariborinfo poroča o tragediji na Štajerskem. Deklica, ki naj bi bila tarča zasmehovanja sošolcev, naj bi se zlomila pod težo medvrstniškega nasilja in si sodila sama.

O tragičnem dogodku naj bi bilo konec tedna obveščeno vodstvo ene izmed osnovnih šol na Štajerskem, še poročajo Slovenske novice, na katere se sklicuje tudi štajerski portal. Ravnatelj je dejal, da naj bi si deklica sodila sama, a je ob tem poudaril, da je vsak samomor posledica zapletenega delovanja različnih dejavnikov. Namigovanja o tem, kaj naj bi bil vzrok za tragedijo, so po njegovih besedah popolnoma neupravičena.

Do dogodka sicer ni prišlo v šoli, kot pravi ravnatelj pa tudi ni bilo zaznati obračunavanja med mladostniki. Priznal pa je, da na šoli po epidemiji zaznavajo povečano medvrstniško nasilje. O tem, da naj bi bila šestošolka dlje časa tarča medvrstniškega nasilja, so sicer neuradno izvedele Slovenske novice.

Kje poiskati pomoč?

Pri iskanju pomoči zaradi stisk je prvi vir osebni zdravnik, ki po potrebi predpiše zdravljenje ali osebo napoti k specialistu, bodisi kliničnemu psihologu ali psihiatru, ali pa na druge oblike pomoči. V kolikor je stiska velika, do osebnega zdravnika pa ni mogoče priti, se lahko osebe, ki občutijo težave z duševnim zdravjem, obrnejo na dežurnega zdravnika, dežurno ambulanto najbližje psihiatrične bolnišnice, reševalno službo 112 ali ne urgentno psihiatrično ambulanto v Centru za izvenbolnišnično psihiatrijo v Ljubljani - 01 475 06 70.

Za podatke o ustreznih oblikah pomoči, pa tudi za podporo in pogovor, so na voljo telefonske številke za pomoč v stiski.

Klic v duševni stiski 01 520 99 00 - vsak dan med 19. in 7. uro zjutraj

Zaupna telefona Samarijan in Sopotnik 116 123 - 24 ur na dan, vsak dan. Klic je brezplačen.

Društvo SOS telefon za ženske in otroke žrtve nasilja 080 11 55 - od ponedeljka do petka med 12. in 22. uro; ob sobotah, nedeljah in praznikih med 18. in 22. uro.

Tom telefon za otroke in mladostnike 116 111 - vsak dan med 12. in 20. uro. Klic je brezplačen.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija
nylarazgotra |  17 .05. 2022 ob  21: 08
17
Kaj je potrebno da deklica pride do te točke? Bogi otrok. Nihče ji ni znal pomagati. Sem pa bila indirektna priča o med vrstniškem nasilju i na šolah teh problemov sploh ne rešujejo, ali zelo površno. Eni učitelji se zares temu posvetijo, ampak teh je zelo malo. Enostavno nočejo videti problemov otrok, ali enostavno nimajo časa se ukvarjati še s tem. Danes je družba brez vrednot, in mogoce bi bilo pametna ponovna uvedba predmeta etika in morala, ker današnje generacije rastejo z napačnimi vrednotami. Sigurno šola tukaj bi morala veliko vec narediti. To kar je, je izredno premalo za čustveno odraščanje otrok, stiske pa vedno več. Niti družine niso več varno okolje, in ko tudi šola pade na tem izpitu, nažalost se dogajajo take hude zadeve. Potrebna bi bila velika sprememba v šolstvu, ampak žal nisem minister.