TRAGEDIJA V TRŽAŠKEM ZALIVU DOBILA EPILOG: Tudi pogrešanega sina našli mrtvega

Kronika

V Tržaškem zalivu se je v ponedeljek popoldan odvila večja reševalna akcija, v kateri so obalna straža in gasilci s čolni in helikopterjem odhiteli na pomoč dvema osebama, ki sta se znašli v nemilosti morja. Eno osebo so v reševalni akciji mrtvo našli po dvournem iskanju, drugo so iskali vse do včeraj.

Truplo pogrešanega 52-letnika Stephana Verongallija, ki so ga od ponedeljka iskali na širšem območju Tržaškega zaliva, med drugim tudi med Nabrežino in Križem, so včeraj popoldne naposled le našli, poroča Primorski dnevnik. Le-to je bilo ukleščeno v potopljenem čolnu, ki je bil v navpičnem položaju pod morsko gladino.

Plovilo se je zapletlo v mreže gojišča klapavic v bližini Devinskega gradu. Truplo so zasledili gasilci s sonarjem. Včeraj so se na kraju nahajali tudi potapljači, ki so se trudili, da bi truplo potegnili iz morja. V reševalni akciji so poleg gasilcev sodelovali še čolni obalne straže, finančne policije in gasilski helikopter.

Kot smo že poročali, se je čoln potopil v ponedeljek, kmalu zatem pa je stekla reševalna akcija. Iz morja so reševalci že v ponedeljek potegnili truplo 80-letnega Vittoria Verongallija iz Conegliana v Venetu. Še vedno pa ni bilo znano, kje se nahaja njegov 52-letni sin. Po dosedanjih dognanjih raziskovalcev naj bi se oče in sin iz Caorle odpravila v Tržič. V Tržaškem zalivu ju je presenetila močna burja, nakar sta poklicala na pomoč. Brodolom njunega ribiškega čolna pa je bil žal za oba usoden, še piše omenjeni časnik.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija