TRČILA V OTROKA NA KOLESU: Alkotest je pokazal svoje

Kronika

Včeraj ob 15.40 je bila policija Policijske uprave (PU) Nova Gorica obveščena o prometni nesreči II. kategorije na prehodu za pešce na Erjavčevi ulici v Novi Gorici, kjer je osebno vozilo trčilo v otroka.

Fotografija je simbolična.

Na kraju so policisti ugotovili, da je otrok na kolesu prečkal cestišče na Erjavčevi ulici, v tistem trenutku pa je po Erjavčevi ulici v smeri nekdanjega mejnega prehoda z Italijo pripeljala voznica osebnega avtomobila in s prednjim delom avtomobila trčila v levi bočni del kolesa, s katerim se je peljal otrok. V prometni nesreči je bil otrok lažje telesno poškodovan.

Policisti so povzročiteljici nesreče odredili preizkus alkoholiziranosti in rezultat je pokazal, da je imela v organizmu 0,38 mg/l alkohola v izdihanem zraku. O nezgodi je obveščeno tudi okrožno državno tožilstvo v Novi Gorici. Zaradi odgovornosti za storitev prekrškov po zakonu o pravilih cestnega prometa je bil povzročiteljici izdan plačilni nalog. Na kraju nesreče so posredovali tudi poklicni gasilci JZ GRD Nova Gorica in reševalci NMP ZD Nova Gorica.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija