TRETJA HOFERJEVA TRGOVINA V KOPRU SE ODPIRA NA BIVJU: Bodo ob njej zgradili tudi bencinski servis?

Koper

Koprski občinski podrobni prostorski načrt za trgovsko poslovno cono Bivje predvideva gradnjo objektov, ki bodo namenjeni trgovski, gostinski in poslovni dejavnosti. Ker naj bi Hofer že pripravljal dokumentacijo za pridobitev gradbenega dovoljenja na tem območju, smo jih povprašali za podrobnosti.

Pri Hoferju so potrdili, da res načrtujejo izgradnjo nove trgovine v trgovsko poslovni coni Bivje. "Več podatkov vam zaenkrat ne moremo posredovati," pravijo. Do sedaj so v Obalno-kraški regiji odprli štiri svoje poslovalnice – v Izoli, Sežani in dve v Kopru. Nobena od teh pa nima bencinskega servisa, kot jih imajo nekatere njihove prodajalne, med drugim v Postojni in Ilirski Bistrici.

"Trenutno obratuje osem samopostrežnih bencinskih servisov ob naših trgovinah v Postojni, Ilirski Bistrici, Tržiču, Ivančni Gorici, Medvodah, v Kranju-Primskovo in v Ljubljani na Tržaški cesti ter na Toplarniški ulici," odgovarjajo pri Hoferju. Jih pa ne postavljajo oni, ampak družba OMV.

Gre za samopostrežne bencinske servise Diskont in Avanti, ki so v stoodstotni lasti in upravljanju OMV. Sicer ponujajo dizelsko in 95-oktansko gorivo, a so tovrstni servisi vsaj trenutno zelo aktualni, ker uporabnikom ni treba izpolnjevati pogoja PCT. "Z družbo Hofer se dogovarjamo o možnostih širitve obstoječe mreže, a vam podrobnosti skladno z našo poslovno politiko žal ne moremo razkriti. Veseli nas, da si gostje želijo tovrstne ponudbe tudi na Obali, kar bomo seveda upoštevali pri načrtovanju širitve," pravijo pri OMV.

Kot so potrdili na koprski občini, je Hofer trenutno edini predvideni investitor in tudi naročnik elaborata. Hektar parcel so kupili že leta 2007 od Kemiplasa. Preostali lastniki nepremičnin na območju poslovne cone Bivje svoje namere o investiciji še niso izrazili.

Seveda bo morala občina dograditi kanalizacijo in vodovod ter novo cestno omrežje, ki naj bi se na zahodnem delu navezovalo na krožišče državne ceste. Investicija je ocenjena na 767.000 evrov.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija
Boston28 |  04 .11. 2021 ob  14: 58
10
4ga v Vanganel, 5ga v Truske, 6ga v Kostabono...itd
Istriano |  04 .11. 2021 ob  11: 19
13
Kakšna pridobitev za Koper! Dobili bomo tretji Hofer! Celo par novih delovnih mest!