TRI RAZPRODANE PONOVITVE: Lepotica in zver napolnila veliki oder SNG (FOTO)

Goriška

Približno 200 plesalcev novogoriškega Pro dance company je minuli konec tedna s plesno predstavo Lepotica in zver kar trikrat do zadnjega kotička napolnilo dvorano velikega odra novogoriškega SNG, v poldrugi uri pa občinstvo prek besed povezovalca, igralca SNG Radoša Bolčine, prek igre in različnih plesnih zvrsti, spomnilo na pomen prave ljubezni. Ta se začne, ko drugo osebo sprejmemo tako kot zares je in jo imamo, kljub videzu in napakam, radi kot celoto. 

Že šesto leto zapored so plesalci Pro dance company zavzeli veliki oder SNG Nova Gorica, tokrat s plesno predstavo brezčasne Disneyjeve ljubezenske zgodbe Lepotica in zver. Po mnenju mnogih, ki so si predstavo ogledali, je bila ta res vrhunska in daleč najboljša doslej. Režiserske niti so bile v rokah sester Sare in Nike Mlakar, koreografije pa so poleg njiju prispevali trenerji PRO DC Veronika Škrlj, Anamarija Bagarič, Primož Barle, Gašper Pregelj in Naki. Tudi letos so plesno znanje različnih zvrsti, od jazza, orienta, hip hopa do break dancea, oplemenitili s kostumi in masko Ane Lazovski.
Kot pravi Sara Mlakar, vsakoletna predstava Pro dance company že dolgo ni zgolj nizanje plesnih korakov, ampak je tudi dramaturško zaključena celota z močno sporočilnostjo. Letos so želeli opozoriti na pomen notranje lepote in na pomen znanja, ki ljudem omogoča, da se otresejo predsodkov. Poseben čar je predstavi dajala scena izpod rok plesalcev in njihovih staršev, projekcija v ozadju, seveda pa pomeni za novogoriške plesalce predstava na velikem odru neprecenljivo izkušnjo.
V glavnih vlogah smo lahko kot lepotico in zver občudovali Majo Komic in Anamarijo Bagarič, v osrednjih vlogah grajskega osebja so bile odlične Aja Vnuk, Katarina Vatovec, Anastasija Knez, Hana Ferček, Larisa Marušič, Sara Milovac Klančič in Graciella Nikolić, skupaj pa je 200 plesalcev, od najmlajših do najstarejših, več kot uspešno premagalo urok in vrnilo življenje v pravljični grad. 

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija