TRI VLOMILKE NA DELU V SREDIŠČU KOPRA: Zalotil jih je lastnik hiše in zadržal do prihoda policije

Kronika

Minulo soboto zvečer so tri ženske vlomile v dve hiši v središču Kopra. Ukradle so več kosov zlatnine, gotovino in druge vrednejše predmete v skupni vrednosti tisoč evrov. Vendar jih je pri drugem vlomu zalotil lastnik in jih zadržal do prihoda policije. Izkazalo se je, da gre za 23-letnico, 28-letnico in 30-letnico, vse so hrvaške državljanke. Privedene so bile h dežurnemu koprskemu preiskovalnemu sodniku, ki je za vse tri odredil pripor.

V zadnjih 48 urah so policisti na območju PU Koper posredovali v 75 nujnih primerih, na 113 so prejeli 185 klicev. Obravnavali so 12 prometnih prometnih nesreč z materialno škodo, eno prometno nesrečo z lahkimi in eno s hudimi poškodbami. Obravnavali so še vlom hišo, dva vloma v poslovni prostor, tri vlome v kleti, dve tatvini, štiri kazniva dejanja poškodovanja tuje stvari, nasilje v družini, lahke telesne poškodbe, hude telesne poškodbe in kaznivo dejanje povezano z mamili. Zaradi kršitev javnega reda in miru so posredovali desetkrat. V zadnjih 48 urah so obravnavali 19 nezakonitih prehodov državne meje.

V noči na torek je nekdo vlomil v kolesarnico v stanovanjskem bloku v Izoli, od koder je odnesel dve kolesi. Lastnika je oškodoval za 1300 evrov.

V Portorožu je nekdo včeraj iz kleti stanovanjskega bloka ukradel kompresor Black&Decker. Lastnika je oškodoval za 1500 evrov.

Včeraj nekaj minut pred 19.00 je občan doma iz okolice Kozine poklical 113 in povedal, da so mu čez dan vlomili v hišo. Neznanec je pregledal notranjost in ukradel zlatnino ter denar. Lastnika je oškodoval za 3000 evrov.

Nekaj minut pred polnočjo pa so bili koprski policisti obveščeni o vlomu v enega od gostinskih lokalov v Kopru. Neznanec je ukradel dve steklenici alkohola.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija