TRIK ZA ZIMO: Ta skrivna sestavina daje kuhanemu vinu poseben okus

Trendi

Ko se spustijo temperature, zapiha burja, se dnevi skrajšajo in gore pobeli sneg, rado zadiši tudi po kuhanem vinu. Če ga pripravljate doma, si lahko privoščite nekaj eksperimentiranja s sestavinami, ki pa lahko na koncu privedejo do prav božanskih okusov.

Obstaja mnogo receptov za kuhano vino, a osnoven bi se glasil nekako takole: cimet, liter črnega vina, sedem klinčkov, 150 do 200 mililitrov vode in pet do sedem žlic sladkorja. Sladkor raztopimo v vodi, dodamo cimet in klinčke ter kuhamo, dokler ne izpari prlibližno polovica vode. Dodamo vino in počakamo, da mešanica zavre.

Če pa si želite, da bi vaše kuhano vino dobilo poseben okus, mu dodajte nekaj zrn popra. Ta sestavina lahko tudi nadomesti klinčke, če jih nimate pri roki. In če boste vinu ob serviranju v skodelice dodali še krhelj pomaranče ali mandarine, bo napitek popoln.

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija