Ko se spustijo temperature, zapiha burja, se dnevi skrajšajo in gore pobeli sneg, rado zadiši tudi po kuhanem vinu. Če ga pripravljate doma, si lahko privoščite nekaj eksperimentiranja s sestavinami, ki pa lahko na koncu privedejo do prav božanskih okusov.
TRIK ZA ZIMO: Ta skrivna sestavina daje kuhanemu vinu poseben okus
Trendi
Obstaja mnogo receptov za kuhano vino, a osnoven bi se glasil nekako takole: cimet, liter črnega vina, sedem klinčkov, 150 do 200 mililitrov vode in pet do sedem žlic sladkorja. Sladkor raztopimo v vodi, dodamo cimet in klinčke ter kuhamo, dokler ne izpari prlibližno polovica vode. Dodamo vino in počakamo, da mešanica zavre.
Če pa si želite, da bi vaše kuhano vino dobilo poseben okus, mu dodajte nekaj zrn popra. Ta sestavina lahko tudi nadomesti klinčke, če jih nimate pri roki. In če boste vinu ob serviranju v skodelice dodali še krhelj pomaranče ali mandarine, bo napitek popoln.
Komentiraj
Regional priporoča
Zadnje iz goriške
Več kronike
161 KM/H PO SOŠKI IN ČEZ POLNO ČRTO: 21-letnega voznika čaka srečanje pri sodniku
T.K.
-
20.11.2024 ob 16:50
Novo iz Slovenije
MINISTER BOŠTJANČIČ: Notranja revizija nakupa stavbe na Litijski politično motivirana
N.J.
-
včeraj ob 20:26
VLADA POTRDILA NAJUSTREZNEJŠO REŠITEV: Kje bo potekala obvoznica Most na Soči? (FOTO)
N.J.
-
včeraj ob 19:49
DZ BO MORAL PONOVNO ODLOČATI: Državni svet z vetom nad noveli zakonov o dohodnini in DDV
N.J.
-
včeraj ob 18:01
ATRAKCIJA NA TIRIH: Po mestnih ulicah je zapeljal tramvaj iz lego kock (FOTO, VIDEO)
M.U.
-
včeraj ob 15:24
KAKO DOLGO ŠE? Slovenija ponovno podaljšala nadzor na meji s Hrvaško in Madžarsko
N.J.
-
včeraj ob 15:07