TRST POSTAJA HUJŠI OD BRONXA? Lokalna tolpa terorizira mladoletnike v javnem parku

Trst

Minulo nedeljo se je v javnem parku v Trstu odvila še ena izredno zaskrbljujoča zgodba, v katero je bila vključena znana lokalna tolpa 'Te son de Trieste se ...'. Pripadnika tolpe, moški in ženska, sta sredi belega dne napadla dva mladoletnika. Zahtevala sta njuna nahrbtnika ter jima grozila z uporabo noža in pištole.

Neprijetno dogajanje je za tržaški portal Trieste Cafe opisala mati enega od mladoletnikov. Njen sin se je skupaj s prijateljem, oba sta stara 14 let, nahajal v javnem parku v Trstu, ko sta ju napadla moški in ženska. "Ženska je bila svetlolasa, moški pa mulat, morda pod vplivom prepovedanih drog. Stara sta bila največ 25 let," je nasilneža opisala mati napadenega dečka.

Od dečkov sta zahtevala njuna nahrbtnika ter jima grozila, da bosta uporabila pištolo in nož, ki naj bi ju imela ob sebi. Ker jima fanta sprva nista želela izročiti svoje lastnine, sta se nasilneža pričela z njima prerivati in vleči nahrbtnika. Prestrašena 14-letnika sta nasilnežema nato izročila vse, kar sta imela in pobegnila domov.

Na poti proti domu – živita v bližini parka – sta o dogodku obvestila mobilno policijsko enoto, ki se je nahajala v bližini, na kraj incidenta pa sta nemudoma odhitela tudi očeta obeh mladoletnikov. Kot je eden izmed napadenih fantov kasneje doma povedal materi, naj ju ne bi napadli le dve osebi, ampak štiri.

Mladeniča sta trenutno na taborjenju, saj se bojita biti doma, je za tržaški portal povedala mati. Člani tolpe so jima namreč pobrali tudi dokumente, vedo, kako se imenujeta in kje živita.

"Ne moremo več, Trst je postal hujši od Bronxa. Kaj takega ni mogoče, to je že tretji dan propadanja. Med streljanjem in zabadanjem ne moremo več biti mirni," je zaključila. Minuli vikend je Tržačane namreč pretresel strelski obračun med skupinama kosovskih delavcev. Do streljanja je prišlo v soboto zjutraj pred enim izmed lokalov v centru mesta, v njem pa je bilo ranjenih sedem oseb.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija
alfa |  07 .09. 2021 ob  17: 21
kaj a karibinjeri spijo,