TRUMPOV ZET NAČRTUJE NALOŽBE V ALBANIJI IN SRBIJI: Zgradil naj bi te luksuzne turistične nepremičnine (FOTO)

Svet

Zet in svetovalec nekdanjega ameriškega predsednika Donalda Trumpa Jared Kushner je konec tedna potrdil velike nepremičninske načrte v Albaniji in Srbiji. Njegove naložbe naj bi bile po pisanju tujih medijev vredne več kot milijardo dolarjev.

"Vesel sem, da lahko delim koncepte za razvoj projektov, ki so jih izdelali za albansko obalo in središče Beograda," je v petek na omrežju X zapisal Kushner. Obenem je objavil štiri slike, ki prikazujejo arhitekturni koncept bodočih nepremičninskih kompleksov.

Kushnerjevo podjetje Affinity Partners s sedežem v Miamiju se po poročanju portala Euronews Albania z vladama obeh držav pogovarja o naložbah v luksuzne turistične nepremičnine v vrednosti več kot milijardo dolarjev. Njegovi projekti namreč vključujejo zemljišča, ki jih nadzoruje vlada.

V Albaniji namerava njegovo podjetje v luksuzno letovišče spremeniti del največjega albanskega otoka Sazan, ki so ga prej uporabljali izključno kot vojaško oporišče. "Otok Sazan ima enega od najbolj nedotaknjenih in edinstvenih obalnih pasov, kar sem jih videl kjerkoli na svetu," je dejal Kushner v intervjuju za Bloomberg, ki ga je v soboto povzel Euronews Albania.

V Albaniji namerava zgraditi tudi več hotelov in več sto vil na otoku Zvernec na jugu Albanije. "Zelo smo navdušeni. Teh dogovorov še nismo končali, zato se morda ne bodo uresničili, vendar marljivo delamo in smo zelo blizu," je za Bloomberg pojasnil Kushner.

V Srbiji njegovo podjetje medtem namerava zgraditi luksuzni hotel s poslovnimi prostori in več kot 1500 stanovanjskimi enotami.

Kushnerjevi načrti na Balkanu po pisanju Euronewsa delno temeljijo na odnosih, ki jih je vzpostavil med Trumpovim predsedovanjem, pripravljal pa jih je s prijateljem in nekdanjim posebnim odposlancem ZDA za dialog med Kosovom in Srbijo Richardom Grenellom.

Kushner in njegova žena Ivanka Trump sta Albanijo po odhodu iz Bele hiše obiskala dvakrat. Tja sta odpotovala skupaj z Grenellom in se srečala tudi s tamkajšnjim premierjem Edijem Ramo.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija