TRUMPOVI PRIVRŽENCI RAZGLASILI 'SVETO VOJNO' PROTI TAYLOR SWIFT: Bo tudi tokrat podprla Bidna?

Svet

Priljubljena ameriška pevka Taylor Swift doživlja vse več napadov bivšega predsednika ZDA Donalda Trumpa in njegovih podpornikov v pričakovanju, da bo kmalu izrazila podporo ponovni izvolitvi demokratskega predsednika Joeja Bidna, poročajo ameriški mediji. Najbolj jih je strah, da bo to storila na finalni tekmi lige ameriškega nogometa NFL.

Swift je leta 2020 podprla Bidna za predsednika ZDA v tekmi s Trumpom, tokrat pa tega še ni storila.

Bivši republikanski predsedniški kandidat Vivek Ramaswamy, ki je postal eden najbolj gorečih podpornikov Trumpa, je ustvaril teorijo, da bo Swift izrazila podporo Bidnu med polčasom super bowla 11. februarja v Las Vegasu, v katerem se bosta pomerili ekipi San Francisca in Kansas Cityja, za katero igra njen zaročenec Travis Kelce.

Finale lige NFL si v ZDA med vsemi velikimi dogodki vsako leto ogleda največ gledalcev, ljubezenska zgodba Swift in Kelceja pa je v središču zanimanja ameriških medijev, ki redno spremljajo tudi vsak njen ogled tekme Kansas Cityja v živo. Ramaswamy trdi, da je liga NFL že odločila, da bo zmagal Kansas City, da bi njen izraz podpore Bidnu bolj odmeval.

Swift ima sicer dan pred super bowlom velik koncert na Japonskem in trenutno je najbolj vroča tema v ameriških medijih, ali ji bo uspelo priti pravi čas v Las Vegas na tekmo.

Trump se je ob tem nedavno pritoževal, ker je bila v ZDA izjemno priljubljena Swift osebnost leta revije Time in ne on, češ da ima več gorečih privržencev.

Komentatorji skrajno konservativnih medijev, kot sta Newsmax in OAN, medtem razglašajo "sveto vojno" proti njej, drugi pa njene oboževalce obtožujejo ustvarjanja kulta osebnosti.

Strah Trumpovih privržencev je razumljiv, saj je Swift izjemno priljubljena. Na Instagramu ima na primer 279 milijonov sledilcev, ki jih je septembra pozvala, naj ne pozabijo na volitve v ZDA. Več deset tisoč se jih je nato nemudoma registriralo.

Nekdanji politični strateg predsednika Billa Clintona James Carville je za CNN izjavil, da ga teorije zarote glede Taylor Swift neizmerno zabavajo, ker razkrivajo vso neumnost Trumpovega gibanja.

"Taylor Swift ni le slavna, ampak lepo vzgojena prijazna oseba, ki je na primer pred kratkim vsem svojim zaposlenim razdelila po 100.000 dolarjev dodatka k plači. Ne vem, kaj lahko komu ni všeč pri njej in napadi nanjo so višek neumnosti," je dejal.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija