TUDI LETOS SI BOSTE V KOPRU LAHKO OGLEDALI DOBRODELNE JASLICE: Povsem drugačne kot tiste, ki ste jih videli lani (VIDEO)

Koper

Tako kot lani bodo tudi letos na Čevljarski ulici 34 zaživele ročno izdelane jaslice, ki bodo dobrodelno obarvane – prostovoljni prispevki bodo namreč namenjeni dečku Urbanu, za katerega sredstva že dlje časa zbira društvo Palčica Pomagalčica.

Ogled jaslic bo možen od 26. novembra, ko se bodo v Kopru prižgale tudi ostale praznične lučke, vrata pa bodo odprta od 17. do 22. ure.

Ljubiteljski fotograf Aleš Logar se je lani prvič v življenju lotil izdelovanja jaslic, in sicer na pobudo sinove tašče. "Vse je ročno narejeno doma, vse figure, vse hišice," nam pove.

Lanski obisk je bil nad vsemi pričakovanji, skupno pa so za Urbana zbrali 1.433,98 evrov. Kot je poudaril, za ogled ne pobirajo vstopnine, temveč se vsak lahko odloči, ali želi nameniti prostovoljni prispevek. 

Letošnje jaslice bodo povsem drugačne kot lanske, je še povedal. Logar je za izdelavo jaslic potreboval okoli šest mesecev, pri čemer sta mu pomagali tudi soproga in kolegica Sabina.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija