TUDI NA DOBRAVI ZBIRALNIK ZA RABLJENA OBLAČILA: Odložite lahko tudi obutev in hišni tekstil (FOTO)

Izola

Komunala Izola je novo urejen ekološki otok na Dobravi, ki se nahaja ob parkirišču pred objektom Krajevne skupnosti Jagodje-Dobrava, opremila še z zbiralnikom za zbiranje rabljenih oblačil, obutve in hišnega tekstila.

S postavitvijo tovrstnih zbiralnikov želijo občanom olajšati in približati možnost oddaje rabljenih oblačil, obutve in hišnega tekstila v ponovno uporabo, saj ogromne količine tovrstnih odpadkov predstavljajo eno izmed najbolj perečih okoljskih problematik, poudarjajo na Komunali Izola.

Uporabniki lahko zabojnike za rabljene tekstilne izdelke najdejo na območju občine Izola že na desetih lokacijah, in sicer: pri transformatorski postaji v Ulici oktobrske revolucije, na trgu Svetega Mavra, za črpališčem v Kosovelovi ulici , v Ulici proletarskih brigad, v Ulici IX. korpusa, v Dantejevi ulici, v Ulici Zvonimira Miloša, v Kortah ob zadružnem domu, na avtobusni postaji na Maliji in na Šaredu.

V zbiralnike se lahko odložijo rabljena oblačila, obutev in hišni tekstil, kot so npr. rabljena posteljnina, pregrinjala, prešite odeje, brisače, prti, zavese in blago. Pri tem velja poudariti, da mora biti vse čisto, oprano in nepoškodovano. S tem namreč izkazujemo kulturen in spoštljiv odnos do oseb, za katere bodo morda ti tekstilni izdelki še zelo dobrodošli.

Z ločenim zbiranjem rabljenih oblačil, obutve in hišnega tekstila spodbujajo osveščenost ljudi in preprečujejo dodatno obremenjevanje okolja.