TUDI NA OBALI V ZIMSKEM ČASU VSE VEČ VLOMOV: Koprski policisti svetujejo, kako se zavarovati

Kronika

Zima je čas, ko je zgodaj tema, v tem času pa je tudi večja verjetnost vlomov. "Svetujemo, da doma nimate vrednejših predmetov in gotovine. Ko odidete od doma, se lahko zaščitite tako, da na primer pustite prižgano luč in tako odvrnete nepridiprave," sporočajo s koprske policijske uprave. Koprski policisti so imeli tudi ta konec tedna opraviti s številnimi vlomi na našem območju.

V soboto ob 19.25 je v vasi Parje pri Pivki nekdo poskušal vlomiti v hišo. Lastnik je slišal, da se na hodniku nekaj dogaja, in je storilca presenetil, ko je prižgal luč. Storilec je nato zbežal s kraja.

V Izoli je nekdo vlomil v stanovanje, ga premetal, zatem pa odnesel zlatnino. Vlomili so tudi v vasi Selce pri Pivki in lastnikom ukradli nekaj kosov zlatega nakita. Koprski policisti so obravnavali še vlom v bližnji vasi Koče, kjer so ukradli 100 evrov gotovine. Nekdo je vlomil še v hišo v Pradah. Preiskal je vse prostore, zatem pa ukradel gotovino, več kosov dražjih oblačil, nekaj dražjih ročnih ur in tablični računalnik.

V nedeljo je v Kopru nekdo vlomil v stanovanje. Lastnici je ukradel prenosni računalnik znamke Fujitsu in gotovino. Na Briču pa je nekdo popoldan vlomil v kontejner, iz katerega ukradel denarnico z dokumenti in gotovino ter dve varilni maski. Lastnik je oškodovan za 1350 evrov.

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija